Antena 3 CNN Actualitate Ce măsuri de securitate se vor lua în Capitală pentru vizita Papei Francisc

Ce măsuri de securitate se vor lua în Capitală pentru vizita Papei Francisc

Ce măsuri de securitate se vor lua în Capitală pentru vizita Papei Francisc
Sursa foto: foto: Vatican News
29 Mai 2019   •   09:00

Sunt măsuri de securitate fără precedent în toate locurile pe care le va vizita Papa Francisc. Prima oprire va fi la Bucureşti, unde sunt impuse restricţii de circulaţie şi se închid şcolile şi grădiniţele.

Numai în Capitală, 400 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru vizita Papei. Poliţia locală a suplimentat numărul echipajelor din teren atât pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, cât şi pentru fluidizarea traficului. Cele mai protejate zone vor fi cele din jurul Palatului Patriarhiei, Catedralei Neamului și Catedralei Romano-Catolică Sfântul Iosif.

Restricţiile de trafic vor fi aplicate succesiv. De exemplu, începând de mâine seară, în Piaţa Victoriei, vor fi interzise oprirea şi staţionarea maşinilor, inclusiv în parcări. Iar de vineri dimineaţă, de la ora 9, se va circula doar pe două benzi, atât pe Calea Victoriei, cât şi pe bulevardul Kiseleff şi Aviatorilor.

De asemenea, vineri vor fi închise toate şcolile din Capitală. Iar mâine, doar o parte din ele. Fiecare şcoală urmează să anunţe dacă suspendă sau nu cursurile pentru ziua de joi.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close