Antena 3 CNN Actualitate Ce măsuri ia România împotriva extremiştilor maghiari. Mai mulţi cetăţeni unguri, declaraţi indezirabili

Ce măsuri ia România împotriva extremiştilor maghiari. Mai mulţi cetăţeni unguri, declaraţi indezirabili

Ce măsuri ia România împotriva extremiştilor maghiari. Mai mulţi cetăţeni unguri, declaraţi indezirabili
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2014   •   19:21

Mai mulţi cetăţeni ungari au fost declaraţi persoane indezirabile pe teritoriul României şi li se va interzice accesul în ţara noastră. Ministerul de interne a luat această decizie, care a fost comunicată şi autorităţilor de la Budapesta, cu ocazia manifestărilor anunţate de Ziua Maghiarilor. În paralel, peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi mâine, în toate cele 15 judeţe din ţară, unde va fi marcat evenimentul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), inspectorul principal de Poliţie Monica Dajbog, a făcut vineri seară o declaraţie de presă în cadrul căreia a precizat că mai mulţi cetăţeni unguri vor fi declaraţi indezirabili.

Autorităţile române au hotărât nepermiterea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik.

Oficialii români urmează să facă demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În ceea ce-l priveşte pe liderul Jobbik, Vona Gabor, se pare că acesta este deja cercetat pentru manifestările extremiste.

Ministerul de Interne pregăteşte măsuri speciale de Ziua maghiarilor

Aproximativ 30.000 de participanţi sunt aşteptaţi la manifestările de Ziua Maghiarilor de pretutindeni. Organizatorii au anunţat că vor avea loc depuneri de coroane, slujbe religioase, marşuri şi spectacole. Neoficial, sunt aşteptate însă şi manifestări violente ale grupurilor de extremişti maghiari.

Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, va defila călare la Târgu Secuiesc, în timp ce la Sfântu Gheorghe invitatul principal va fi secretarul de stat în Ministerul de Externe, Nemeth Zsolt, cel care anul trecut a militat public pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Iar preşedintele Ungariei ar veni luni într-o vizită neoficială în România, potrivit unui cotidian covăsnean. 

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este una dintre cele trei sărbători naţionale ale Ungariei, când se comemorează Revoluţia din 1848-1849.





 

.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close