Antena 3 Actualitate Ce obligații au magazinele care vând pâine și produse de patiserie. Legea a intrat deja în vigoare

Ce obligații au magazinele care vând pâine și produse de patiserie. Legea a intrat deja în vigoare

de S.T.    |    20 Oct 2016   •   10:10
Ce obligații au magazinele care vând pâine și produse de patiserie. Legea a intrat deja în vigoare
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Magazinele care vând pâine şi produse de patiserie, precum şi restaurantele, vor fi obligate începând de joi să informeze consumatorii în legătură cu utilizarea produselor congelate, a declarat pentru News.ro directorul general al ANPC Paul Anghel, care a precizat că instituţia va iniţia controale pentru a verifica respectarea acestor reglementări.

Conform ordinului ANPC pe această temă, "operatorii economici care comercializează către populaţie pâine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însoţesc produsul, cu menţiunea „produs/din produs decongelat”.

Termenul "produs alimentar congelat" se referă la pâine şi produse de panificaţie, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close