Antena 3 CNN Actualitate Ce pensie încasează lunar Adrian Năstase. Fostul premier a dat statul în judecată

Ce pensie încasează lunar Adrian Năstase. Fostul premier a dat statul în judecată

Fostul prim ministru al României, Adrian Năstase, este un susţinător al pensiilor speciale care, în anumite situaţii, pot face dreptate unor funcţionari publici. Suma pe care el personal o încasează lunar şi pe care a dezvăluit-o la Antena 3, o consideră foarte mică.

Ce pensie încasează lunar Adrian Năstase. Fostul premier a dat statul în judecată
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2022   •   19:34

Adrian Năstase este unul dintre cei aproximativ 400 de români care au dat statul în judecată pentru pensiile speciale, în prezent luptându-se în instanţă pentru a-şi recupera drepturile pe care le consideră legale.

Precizând că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale, Adrian Năstase a atras atenţia că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni.

"Soluția pe care am considerat-o eu potrivită a fost aceea a impozitării acestor pensii, în așa fel încât peste 5.000 de lei ele să fie impozitate gradual și să nu să nu mai existe aceste pensii nesimțite, pe bună dreptate criticate în presă.", a declarat fostul premier (2000-2004), ministru de Externe (1990-1992) şi parlamentar al României (Preşedinte al Camerei Deputaţilor - 1992-1996, 2004-2006). 

Ce pensie are Adrian Năstase

Adrian Năstase a dat şi exemplul unui om valoros ca Petre Daea care, fără pensie specială, după 40 de ani de muncă, are o pensie în jur de  2.000 lei.

El a mai dezvăluit şi suma pe care o încasează personal ca pensie, lunar - în jur de 5.000 lei.

"Este foarte puţin" - a precizat Adrian Năstase care, întrebat cât crede că ar merita, a răspuns ironic: "Am primit ce trebuia - aproape doi ani de închisoare."

 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase pensii speciale
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi cu până la 80 de l/mp
x close