Antena 3 CNN Actualitate Ce pensie avea Regele Mihai. Multora le va fi greu să creadă așa ceva!

Ce pensie avea Regele Mihai. Multora le va fi greu să creadă așa ceva!

Ce pensie avea Regele Mihai. Regele Mihai a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI.

Ce pensie avea Regele Mihai. Multora le va fi greu să creadă așa ceva!
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    25 Iun 2020   •   20:10

Impresiona prin statura sa, dar și prin prezență, era un barbat înalt și cultivat. Destinul l-a îndepărtat de România o vreme, dar a avut-o mereu în gând. A avut grijă de proprietățile sale și din chiria acestora, din pensie, din indemnizatia de fost sef de stat si din cea de membru al Academiei Romane, ar fi incasat aproximativ 22.100 de euro pe luna, scrie haihuin2.com.

Cea mai mare suma provenea de la Castelele Peles si Pelisor, care erau inchiriate Muzeului Peles si Ministerului Culturii pentru 12.000 de euro pe luna. Tot acolo a functionat Vila Economat, care a incheiat primul an de functionare in regim privat si aduce un venit de 2.500 de euro/ luna.

Ce pensie primea Regele Mihai de la statul român

Daca ar fi fost unicul lui venit, pensia încasată de Regele Mihai de la stat nu i-ar fi ajuns nici macar o luna.  Ion Tuca, directorul Casei Regale a Romaniei, a dezvaluit adevarul despre veniturile Regelui. Se pare ca Regele Mihai al Romaniei primea o pensie de 1.000 de lei. Pe langa aceasta insa, avea si o serie de venituri din proprietatile inchiriate.

De pe Valea Prahovei, Casa Regala a incasat chirii in valoare totala de aproximativ 6.000 de euro, de la doua hoteluri de la Stavilar, pensiunea Cutitul de Argint si hotelul Bastion. Toate aceste sume au fost impozabile, iar din ele Casa Regala trebuia sa intretina inclusiv proprietatile pe care le avea in folosinta, dar nu ii apartineau, precum Palatul Elisabeta din Bucuresti. Doar intretinerea acestuia a costat in jur de 5.000 de euro pe luna, a adaugat Ion Tuca. 

Majestatea Sa Regele Mihai a avut o pensie de 1.000 de lei, o indemnizatie de fost sef de stat de 4.000 de lei si una de membru al Academiei Romane, în valoare de 2.000 de lei.

×
Subiecte în articol: pensie Regele Mihai
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close