Antena 3 CNN Actualitate Ce pensie va avea de acum un român cu salariul mediu pe economie după 35 de ani de cotizare

Ce pensie va avea de acum un român cu salariul mediu pe economie după 35 de ani de cotizare

Românii se gândesc cu o oarecare îngrijorare la anii de pensie. Traiul în România este destul de greu și-n plus lucrurile se pot schimba foarte mult în decursul a câțiva ani. Cei de la CFA Romania au vrut să vadă ce pensie ar putea să ia un român cu salariul mediu pe economie după ce a cotizat 35 de ani.

Ce pensie va avea de acum un român cu salariul mediu pe economie după 35 de ani de cotizare
Sursa foto: Antena3
de Gabriel Dano    |    10 Iul 2020   •   19:00

Acest calcul se aplică românilor care intră acum în câmpul muncii și care vor cotiza timp de 35 de ani.

Ce pensie veţi avea la un salariu lunar de 4.000 de lei net

Potrivit CFA Romania, care reprezinta o asociatie a analistilor financiari certificati international, ați putea primi lunar un total de 1.630 lei, conform celor de la zf.ro.

Conform aceluiași calcul, din aceasta sumă, 1.080 de lei provin de la Pilonul 1, reprezentat de sistemul public de pensii. 545 de lei vin de la fondul de pensii private, adica Pilonul II. Asta presupune o contributie de 3,75 la sută din salariul brut catre Pilonul II

Care este cea mai mare pensie din România

Românul cu cea mai mare pensie din România este Gheorghe Bălășoiu. Acesta primește lunar în cont nu mai putin de 73.890 lei brut/luna, adica 66.701 lei net.

Balasoiu, care are 73 de ani, a fost de meserie procuror și șef de penitenciar. O parte din averea sa a folosit-o pentru construcția unei vile uriașe, situată într-un sat de lângă Pitesti, conform wowbiz.ro.

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close