Antena 3 CNN Actualitate Ce poţi să păţeşti când intri pe anumite pagini de internet? Eventual să pierzi o grămadă de bani

Ce poţi să păţeşti când intri pe anumite pagini de internet? Eventual să pierzi o grămadă de bani

Ce poţi să păţeşti când intri pe anumite pagini de internet? Eventual să pierzi o grămadă de bani
Sursa foto: foto: eddieprasauckas.com
25 Apr 2012   •   23:07

Percheziţii pe bandă rulantă în trei judeţe ale ţării. Peste 20 de persoane, suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în clonarea de carduri au fost reţinute de poliţiştii DIICOT. În doi ani, gruparea a golit conturile a peste 500 de persoane . Prejudiciul se ridică la peste 500 de mii de dolari. 

Este Ionuţ Filip, capul reţelei de clonare a cardurilor şi un client mai vechi al poliţiştilor ieşeni. În 2006, numele său a apărut într-un alt dosar, culmea, tot pentru clonare de informaţii bancare private. Se pare însă că între timp, a pus bazele propriei reţele, cu ramificaţii în trei judeţe - Iaşi, Suceava şi Vâlcea.
 
Ancheta vizeaza doua grupari infractionale care se ocupau cu falsificare cardurilor unor cetateni din spatiul Uniunii Europene. 

500 de persoane, cu precădere cetăţeni italieni, au fost sărăciţi de tentaculele caracatiţei informatice. Metoda era simplă. Membrii reţelei clonau anumite site-uri, iar mai apoi, fără să-şi dea seama, clienţii împărtăşeau de bunăvoie datele bancare private cu infractorii. Odată obţinute, datele erau transferate pe un card clonat, iar contul era golit.

Prejudiciul este de aproximativ 500 de mii de euro.

20 de persoane, suspectate că ar face parte din reţea, au fost ridicate pentru audieri. Simultan cu descinderile din Paşcani, au fost efectuate percheziţii în Vâlcea şi în Suceava.

×
Subiecte în articol: perchezitii Iași Suceava Valcea
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close