Antena 3 CNN Actualitate Ce preț va avea carnea de miel de Paști

Ce preț va avea carnea de miel de Paști

Ce preț va avea carnea de miel de Paști
05 Apr 2017   •   14:40

In acest an, crescatorii de ovine se arata rezervati cu privire la vanzarile de miei din perioada Sarbatorilor Pascale, avand in vedere ca oferta este deosebit de mare in comparatie cu cererea. Astfel, oierii preconizeaza ca pretul unui kilogram de miel va ajunge la circa 18-20 lei/kg in magazine, in timp ce un miel in viu va fi vandut cu circa 8-10 lei kilogramul.

„Fiecare crescator este interesat sa-si valorifice cat mai multi miei acum de Sarbatorile Pascale. Va fi o oferta destul de mare, ceea ce va conduce la un pret care, din punctul meu de vedere, nu va fi satisfacator pentru fermier. Noi avem un pret de productie de circa 10 lei pe kilogramul in viu. Daca vindem sub acest pret avem de pierdut. Se vehiculeaza la momentul actual ca pretul pe kilogramul in viu va fi de circa 8 lei. In magazine, sper sa nu se depaseasca 18 lei/kg. Nu e normal sa creasca mai mult decat atat”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Ionica Nechifor, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine „Moldoovis”.

Pretul de comercializare a mieilor de Paste va influenta pretul kilogramului de miel in viu pe tot parcursul anului, este de parere Ionica Nechifor.

„Avand in vedere ca anul trecut am vandut cu 5-6 lei kg in viu, in toamna, va puteti da seama ce pret o sa fie anul acesta. La noi e o vorba: pretul de la Paste influenteaza pretul pe toata perioada a anului de dupa Sarbatorile Pascale. Noi, in Romania, avem circa 5 milioane de miei pe care sa-i valorificam la export si 2 milioane de miei pentru piata interna”, ne-a mai spus presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine „Moldoovis”.

×
Subiecte în articol: carne de miel pasti Paste pret
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close