Antena 3 CNN Actualitate PAȘTI 2017. Carnea de miel, mai scumpă ca anul trecut

PAȘTI 2017. Carnea de miel, mai scumpă ca anul trecut

PAȘTI 2017. Carnea de miel, mai scumpă ca anul trecut
Sursa foto: Foto: Pixabay
05 Apr 2017   •   14:42

PREȚ CARNE MIEL. In acest an, crescatorii de ovine se arata rezervati cu privire la vanzarile de miei din perioada Sarbatorilor Pascale, avand in vedere ca oferta este deosebit de mare in comparatie cu cererea. Astfel, oierii preconizeaza ca pretul unui kilogram de miel va ajunge la circa 18-20 lei/kg in magazine, in timp ce un miel in viu va fi vandut cu circa 8-10 lei kilogramul.

PREȚ CARNE MIEL. „Avand in vedere ca anul trecut am vandut cu 5-6 lei kg in viu, in toamna, va puteti da seama ce pret o sa fie anul acesta. La noi e o vorba: pretul de la Paste influenteaza pretul pe toata perioada a anului de dupa Sarbatorile Pascale. Noi, in Romania, avem circa 5 milioane de miei pe care sa-i valorificam la export si 2 milioane de miei pentru piata interna”, ne-a mai spus presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine „Moldoovis”.

PREȚ CARNE MIEL. Pretul de comercializare a mieilor de Paste va influenta pretul kilogramului de miel in viu pe tot parcursul anului, este de parere Ionica Nechifor.

PREȚ CARNE MIEL. „Fiecare crescator este interesat sa-si valorifice cat mai multi miei acum de Sarbatorile Pascale. Va fi o oferta destul de mare, ceea ce va conduce la un pret care, din punctul meu de vedere, nu va fi satisfacator pentru fermier. Noi avem un pret de productie de circa 10 lei pe kilogramul in viu. Daca vindem sub acest pret avem de pierdut. Se vehiculeaza la momentul actual ca pretul pe kilogramul in viu va fi de circa 8 lei. In magazine, sper sa nu se depaseasca 18 lei/kg. Nu e normal sa creasca mai mult decat atat”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Ionica Nechifor, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine „Moldoovis”.

PREȚ CARNE MIEL. In acest context, Ionica Nechifor considera ca autoritatile centrale ar trebui sa se ocupe mult mai activ de deschiderea pietelor externe pentru mieii romanesti. „Sansa noastra e ca statul roman prin autoritatile centrale sa se implice in a debloca exportul. De curand, a fost deblocat Israelul, intr-adevar, insa nu e suficient. Avem nevoie inclusiv de acei atasati agricoli”, ne-a mai spus Ionica Nechifor.

PREȚ CARNE MIEL. Potrivit ANSVSA, Romania a exportat anul trecut, in Iordania, peste un milion de capete de ovine. Efectivele de ovine din Romania la 30 iunie 2016 se cifrau la 15.104.691 capete, iar cele de caprine la 2.108.042 capete, conform datelor Ministerului Agriculturii.

PREȚ CARNE MIEL. Romania va relua exportul de ovine si bovine catre Israel, in conditiile in care autoritatile israeliene au anuntat recent ridicarea restrictiilor impuse tarii noastre, conform ANSVSA.

PREȚ CARNE MIEL. De asemenea, ANSVSA a informat recent asupra controalelor pe care inspectorii sanitar-veterinari le vor face in perioada imediat urmatoare.

×
Subiecte în articol: carne de miel pasti Paste pret
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close