Antena 3 CNN Actualitate Ce riscăm atunci când mâncăm carne cu reziduuri de antibiotice

Ce riscăm atunci când mâncăm carne cu reziduuri de antibiotice

Ce riscăm atunci când mâncăm carne cu reziduuri de antibiotice
Sursa foto: Foto: elanaspantry.com
de M.Z.    |    13 Mar 2013   •   12:01

Medicii nutriţionişti atrag atenţia că reziduurile de antibiotice din carnea pe care o consumăm pot avea efecte grave, ducând chiar la şoc anafilactic.

"Reziduurile de antibiotice întâlnite în carne nu sunt deloc bune. (...) Ele pot să fie cauza unor fenomene alergice şi să ne sensibilizăm la acel medicament, în speţă antibioticul, la care putem căpăta dependenţă", a explicat medicul nutriţionist Corina Zugravu, miercuri, la Antena 3.

În concluzie, consumul de carne cu reziduuri de antibiotice "poate fi grav, ducând chiar până la şoc anafilactic", a atras atenţia medicul.

O nouă alertă de mâncare toxică în România. Cea mai recentă informaţie vine din Germania, care a anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă, că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar. Carnea de curcan toxică a fost vândută şi în Austria, şi Marea Britanie.

Preşedintele ANVSA, Mihai Ţurcanu, a spus că nu are habar de aceste alerte.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a cerut din noi, miercuri, demisia şefului ANSVSA, dup scandalul cu carne de curcan în care a fost implicată România.

Solicitarea lui Frumosu vine după ce, în urmă cu numai două zile, el a cerut schimbarea lui Mihai Ţurcanu de la ANSVSA, în urma scandalului cu laptele toxic.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a spus că preşedintele ANSVSA ar trebui demis, după ce, "din exces de zel", a băgat panică în populaţia României prin anunţul său potrivit căruia există lapte toxic pe rafturi.

Şi preşedintele Agrostar cere demisia lui Ţurcanu de la conducerea ANSVSA: A gestionat prost criza laptelui infestat







×
Subiecte în articol: scandal carne
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close