Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat cu jurnalista din Ungaria, filmată în timp ce lovea cu piciorul imigranți la frontiera cu Serbia

Ce s-a întâmplat cu jurnalista din Ungaria, filmată în timp ce lovea cu piciorul imigranți la frontiera cu Serbia

Ce s-a întâmplat cu jurnalista din Ungaria, filmată în timp ce lovea cu piciorul imigranți la frontiera cu Serbia
Sursa foto: Foto captura Daily Mail
08 Sep 2016   •   10:00

Procurorii ungari au pus-o sub acuzare pe jurnalista acuzată că anul trecut a lovit cu piciorul imigranți care traversau frontiera Ungariei, în apropiere de Roszke, punct de trecere a frontierei cu Serbia, scrie Reuters.

Petra Laszlo a fost concediată de postul de televiziune unde lucra, N1TV (apropiat extremei drepte ungare), pentru 'comportament inacceptabil'.

Imaginile o arată pe Petra Laszlo, cu camera TV pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în brațe și lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiță.

Procurorii au descris modul în care, în septembrie anul trecut, sute de migranți au rupt cordonul de poliție de la Roszke și au pornit pe câmp în direcția orașului ungar Szeged. Petra Laszlo se afla imediat în spatele polițiștilor și filma migranții în timp ce fugeau după ruperea cordonului de securitate format de polițiști.

''În timp ce filma, ea l-a lovit pe un tânăr în tibie cu o lovitură rapidă cu talpa piciorului său drept și pe o fată în zona genunchiului'', au menționat procurorii într-o declarație. Nu există nicio dovadă a unei infracțiuni cu motivație rasială, conform declarației citate.

Ungaria s-a aflat anul trecut în prima linie în criza imigranților, ca punct de intrare în Uniunea Europeană pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autoritățile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia și pentru modul în care au gestionat sosirea imigranților pe teritoriul ungar.

 

×
Subiecte în articol: Ungaria imigranti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close