Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat într-o şcoală în care părinţii au refuzat vaccinarea copiilor

Ce s-a întâmplat într-o şcoală în care părinţii au refuzat vaccinarea copiilor

Ce s-a întâmplat într-o şcoală în care părinţii au refuzat vaccinarea copiilor
11 Dec 2015   •   10:08

Părinţii unei şcoli din Melbourne (Australia) au învăţat o lecţie importantă despre vaccinare. Mulţi dintre ei se opuneau imunizării copiilor, susţinând că e dreptul lor să îi ferească de conţinutul "otrăvit" al vaccinurilor, iar conducerea şcolii s-a dovedit foarte înţelegătoare. Directorul chiar încuraja această atitudine şi făcea apel la părinţii care considerau că este important să-şi vaccineze copiii să fie înţelegători cu cei care îşi rezervau dreptul să nu o facă. Astfel, în şcoala respectivă procentul de imunizare era de puţin peste 73% faţă de media naţională de 92%.

Putea foarte bine să nu se întâmple nimic mult timp, dar s-a întâmplat. 80 de elevi s-au îmbolnăvit  de varicelă, dintr-un total de 320, în doar 2 săptămâni.

Varicela, cunoscută şi sub denumirea populară de vărsat de vânt, este o boală infecţioasă eruptivă acută generalizată, provocată de virusul varicelo-zosterian, din familia virusurilor herpetice. Apare de obicei la vârsta copilăriei. La vârsta de adult, virusul provoacă de regulă o erupţie localizată la unul sau mai multe dermatomuri, cunoscută sub numele de herpes zoster sau zona zoster, de unde şi denumirea de virus varicelo-zosterian.

Este o boală clasică a copilăriei, care pentru copii de obicei este uşoară dar pentru adolescenţi şi adulţi poate avea un risc crescut de complicaţii. Boala poate dura în jur de o săptămână.

Iar îmbolnăvirea poate fi prevenită prin vaccinare încă de la vârsta de 9 luni.

×
Subiecte în articol: vaccinare Melbourne
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close