Antena 3 CNN Actualitate Ce s-a întâmplat pe Aeroportul Otopeni, după atentatele teroriste de la Bruxelles

Ce s-a întâmplat pe Aeroportul Otopeni, după atentatele teroriste de la Bruxelles

Ce s-a întâmplat pe Aeroportul Otopeni, după atentatele teroriste de la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2016   •   08:55

După atentatele din Bruxelles, pe multe aeroporturi europene au fost luate măsurile de securitate speciale. Inclusiv pe aeroportul Otopeni, de unde zilnic decolează sau ajung mai multe curse de Bruxelles. Mai multe zboruri programate să plece din România spre capitala Belgiei au fost anulate sau redirecţionate către alte aeroporturi.

Zeci de români aflaţi în Bruxelles în momentul atacului, dar care au vrut să revină în ţară cât mai repede, au ajuns pe aeroportul Otopeni în cursul nopţii.

În cursul nopţii, câteva zeci de români au ajuns pe aeroportul Otopeni cu o aeronavă trimisă special de statul român pentru a-i aduce înapoi în ţară. Oamenii abia sosiseră în Bruxelles şi urmau să viziteze parlamentul european, în momentul în care au aflat de atentatele teroriste.

Românii au fost întorşi la hotel, apoi transportaţi pe aeroportul din Amsterdam, în Olanda, unde au aşteptat zborul de repatriere. Printre ei a fost şi fostul ministru de finanţe Daniel Dăianu.

Companiile aeriene au luat măsuri de siguranţă pentru zborurile care aveau destinaţia Bruxelles. Taromul a anulat 2 zboruri pentru urmatoarele 24 de ore iar compania Blue-Air a anunţat că reprogramează cursele spre Bruxelles şi că va suporta costurile acestei amânări.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close