Antena 3 CNN Actualitate Ce salariu are Victor Ciorbea

Ce salariu are Victor Ciorbea

Ce salariu are Victor Ciorbea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    05 Iun 2018   •   15:21

Salariul Avocatului Poporului este acelaşi cu al unui ministru - 12.000 pe lună - iar pensia specială se calculează în aceleaşi condiţii ca în cazul judecătorilor Curţii Constituţionale, a declarat marţi Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

„Această asimilare a Avocatului Poporului ca rang şi salarizare cu ministru s-a prevăzut încă din 1997 de când a fost adoptată legea de organizare şi funcţionare a instituţiei. Este în vigoare de 21 de ani. Nu se modifică absolut nimic sub aspectul salarizării. În privinţa pensiei de serviciu şi aceasta a fost introdusă pentru Avocatul Poporului în urmă cu circa 10 ani, în urma unei decizii a CCR şi de atunci s-au mai dat vreo 3-4 decizi în ultimii ani ale Curţii în acelaşi sens. Este o prevedere clară şi în legea actuală, deci nici nu ar trebui practic să modificăm, am vrut să o facem puţin mai explicită, dar dacă nu se doreşte putem să lăsăm reglementarea actuală. Din moment ce Avocatul Poporului trebuie să îndeplinească, potrivit legii, aceleaşi condiţii ca şi judecătorii CCR, s-a apreciat că şi pensia trebuie să fie aceeaşi cu cea a judecătorilor de la CCR. Este în vigoare în legea actuală de 10 ani”, a spus Ciorbea la Palatul Parlamentului.

Ciorbea a explicat că pensia specială pentru Avocatul Poporului se calculează în aceleaşi condiţii ca în cazul judecătorilor CCR şi se raportează la indemnizaţia brută a unui judecător la Curtea Constituţională.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close