Antena 3 CNN Actualitate Ce sărbătoresc creştinii de Paşte? Românii au răspuns: "Naşterea Domnului Iisus". Vezi ce procent din populaţie crede asta

Ce sărbătoresc creştinii de Paşte? Românii au răspuns: "Naşterea Domnului Iisus". Vezi ce procent din populaţie crede asta

Ce sărbătoresc creştinii de Paşte? Românii au răspuns: "Naşterea Domnului Iisus". Vezi ce procent din populaţie crede asta
de O.P.    |    02 Mai 2013   •   13:25

Majoritatea românilor ştiu că de Paşte sărbătoresc Învierea lui Iisus, însă 5% dintre ei spun că această sărbătoare creştină este legată de naşterea Mântuitorului, potrivit unui sondaj IRES care mai arată că 85% dintre intervievaţi susţin că participă, în mod obişnuit, la slujba de Înviere. 
  
Trei sferturi dintre respondenţi vor merge, şi în acest an, la acestă slujbă, mai puţini (59%) fiind cei care obişnuiesc să meargă la biserică în ziua de Paşte, conform aceleiaşi cercetări.
  
O treime dintre români spun că în zona în care locuiesc există obiceiuri tradiţionale de Paşte, mai relevă sondajul.
  
În acest context, peste trei sferturi dintre respondenţi (78%) spun că vor merge, în acest an, să ia Paşti. De asemenea, unul din cinci respondenţi s-a spovedit deja, 40% susţin că urmează să o facă, iar 39% recunosc că nu practică acest obicei.
  
Totodată, aproape 70% dintre români spun că ţin post: 9% declară că ţin tot Postul Paştilor, 45% recunosc că obişnuiesc să postească doar în zilele de miercuri şi vineri, iar 14% vor să postească în Vinerea Mare. Procentul celor care susţin că nu obişnuiesc să ţină post, 29%, este în uşoară creştere faţă de anii precedenţi.

Iată un reportaj realizat în urmă cu câţiva ani de o televiziune locală, din Prahova, în care românii răspund la întrebarea: "Ce serbăm de Crăciun şi de Paşte":




×
Subiecte în articol: sondaj Paste
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close