Antena 3 CNN Actualitate Ce scheleţi au în dulap parlamentarii din comisia SRI

Ce scheleţi au în dulap parlamentarii din comisia SRI

Ce scheleţi au în dulap parlamentarii din comisia SRI
19 Ian 2017   •   09:47

Cel puţin trei dintre cei nouă membri ai Comisiei pentru controlul activităţii SRI au vulnerabilităţi care pot fi exploatate în interesul serviciilor secrete. Asta chiar dacă, oficial, Parlamentul şi-a propus să exercite un control sever asupra SRI şi să rupă “tradiţia” potrivit căreia comisia parlamentară era cea controlată, din umbră, prin acoperiţi.

Baronul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este omul ales de Liviu Dragnea să monitorizeze la sânge activitatea SRI în următorii patru ani. Doar că noul şef al comisiei este urmărit de câteva episoade controversate din trecutul apropiat. Ţuţuianu a fost cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012, un dosar disjuns din cel al fostului senator PSD Ion Stan, după un denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima. Fostul şef al CJ Dâmboviţa susţine însă că DNA a închis acest dosar încă din 2013, primind o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Suspiciuni planează şi asupra unui alt social-democrat din comisia pentru controlul SRI. Este vorba de Radu Băbuş, finul fostului preşedinte al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Aflat în spatele gratiilor, baronul de Constanţa i-a fost naş de cununie deputatului PSD.

Continuarea, pe jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: comisia SRI
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close