Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu angajaţii Mechel care vor fi concediaţi. Ministrul Pop: O parte din ei vor fi preluaţi de firma de pază

Ce se întâmplă cu angajaţii Mechel care vor fi concediaţi. Ministrul Pop: O parte din ei vor fi preluaţi de firma de pază

Ce se întâmplă cu angajaţii Mechel care vor fi concediaţi. Ministrul Pop: O parte din ei vor fi preluaţi de firma de pază
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Oct 2012   •   16:59

Toţi cei peste 700 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi de Mechel de la Câmpia Turzii îşi vor primi ajutorul de şomaj, iar o parte din ei vor fi preluaţi de firma de pază a concernului, a anunţat, miercuri, la Antena 3, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop.

"Toţi care vor fi disponibilizaţi vor primi ajutor de şomaj. De asemenea, circa 180 de persoane din cele 726 care vor fi concediate vor fi preluate de firma de pază a grupului", a declarat, miercuri, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Pop a spus că ştia de intenţia concernului rus de a concedia aceşti angajaţi şi a precizat că aceasta este ultima disponibilizare pe care o face Mechel în România.

Compania Mechel îşi va concedia toţi angajaţii de la Câmpia Turzii. Mechel a notificat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj că va fa afară încă 726 de angajaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii.

Contractele angajaţilor vor fi desfăcute de la 1 ianuraie 2013.

Concernul rus Mechel, care deţine în România patru combinate siderurgice, a anunţat că vrea să vândă complexurile pe care le deţine în România contra sumei de 150 milioane de dolari.

Grulul rus Mechel a intrat pe piaţa din România în anul 2002 şi deţine combinatele Mechel Câmpia Turzii , Mechel Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.




×
Subiecte în articol: liviu pop
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close