Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim. Guvernul Orban, decizie importantă până la sfârșitul lunii noiembrie

Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim. Guvernul Orban, decizie importantă până la sfârșitul lunii noiembrie

Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim. Guvernul Orban, decizie importantă până la sfârșitul lunii noiembrie
Sursa foto: Foto: gov.ro
11 Noi 2019   •   13:55

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat, luni, că Guvernul Orban a făcut un prim pas spre majorarea salariului minim pe economie, promisă de PSD, prin consultarea cu factorii de decizie.

Potrivit lui Ionel Dancă, Guvernul va lua o decizie în privința majorării salariului minim până la sfârșitul lunii noiembrie.

”Premierul a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru. A fost analizată propunerea fostului Guvern şi s-au evaluat consecinţele pe mai multe planuri privind impactul acestei creşteri a salariului minim pentru mediul economic, pentru sectorul public şi în continuare se vor face analize la nivelul modului în care o astfel de măsură trebuie aplicată fără a afecta profitabilitatea companiilor şi fără a determina costuri care nu pot fi suportate de mediul privat, în anul următor. (...) O decizie privind salariul minim pe economie va fi luată după consultarea partenerilor sociali, a patronatelor, a sindicatelor şi obiectivul Guvernului Orban este ca acest proiect de hotărâre de Guvern să fie înaintat în dezbatere şi adoptat până la sfârşitul lunii noiembrie", a spus Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că principalele direcţii de analiză pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul 2020 vor avea în vedere o serie de indicatori obiectivi, legaţi de activitatea economică, care să răspundă, pe de o parte, nevoii de a creşte nivelul salariului minim, de a creşte puterea de cumpărare a românilor, iar, pe de altă parte, să nu afecteze activitatea economică în mediul privat.” a spus Ionel Dancă.

PSD a promis că va majora salariul minim cu 100 de lei, începând cu 1 ianuarie 2020, însă nu a reușit să efectueze toți pașii legislativi, Guvernul Orban obținând votul de încredere în Parlament din prima încercare.

 

×
Subiecte în articol: Guvernul Orban
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close