Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu medicul care a făcut publice detaliile îngrozitoare de la Spitalul de Arşi

Ce se întâmplă cu medicul care a făcut publice detaliile îngrozitoare de la Spitalul de Arşi

Ce se întâmplă cu medicul care a făcut publice detaliile îngrozitoare de la Spitalul de Arşi
31 Iul 2016   •   19:33

Doctor Camelia Roiu - care a făcut publice imagini cu plaga unui pacient infestată cu larve, în secţia ATI a Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală - a fost convocată în comisia de disciplină a unităţii sanitare, luni, între timp fiind strânse aproximativ 23.000 de semnături online, pentru susţinerea cadrului medical, transmite Agerpres.

Potrivit convocării pe care Camelia Roiu - medic specialist secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a spitalului bucureştean - a postat-o pe pagina sa de Facebook, ea este convocată în respectiva comisie de disciplină pentru că a refuzat să participe "la instruirile lunare" şi nu a semnat "fişa de instruire individuală SSM începând din luna iunie 2015 până în prezent".

La momentul primirii acestei convocări, Camelia Roiu a scris pe pagina sa de Facebook şi un mesaj către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, transmiţându-i acestuia că este împiedicată să îşi facă meseria dar şi că şi-ar dori să fi fost protejată, după ce a făcut publice imaginile din secţia ATI a Spitalului de Arşi.

"E păcat că nu ne-aţi protejat pe toţi cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puţini şi atât de singuri. Eu m-am simţit sacrificată, exact ca în faţa unui pluton de execuţie. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în ţară sau nu... Încă mă mai intreb...", a scris aceasta, referindu-se la zilele după ce a făcut publică filmarea din secţia ATI, cu un pacient ce avea o plagă infestată cu larve.

După publicarea respectivelor imagini, secţia ATI a Spitalului de Arşi a fost închisă, cazurile majore fiind direcţionate către alte unităţi sanitare din Capitală. În cazul pacientului cu larve în răni, care ulterior a murit, a fost deschisă o anchetă. Audiată la Poliţia Capitalei în acest caz, Camelia Roiu a declarat atunci că are colegi care doresc să o "linşeze".

"Ştiu că am colegi care vor să mă linşeze şi care vor... au şi vorbit să mă potolească în vreun fel, să mă bage în comisii de disciplină, dar am şi colegi pe care îi stimez şi care ştiu că sunt profesionişti adevăraţi. Autorităţile ştiau ce se întâmplă în spitalul acesta. (...) Colegii laşi, care nu recunosc ce se întâmplă acolo, să-şi aducă aminte că totuşi sunt medici şi că este esenţial să îşi facă meseria, iar cea mai mare satisfacţie o ai când salvezi un pacient'', a spus Camelia Roiu pe 19 iulie.

După ce Camelia Roiu a anunţat că va fi audiată la Comisia de Disciplină a Spitalului de Arşi, a fost creată o petiţie online prin care se cerea protejarea medicului, potrivit Legii Avertizorilor de Integritate.

"Există în România Legea Avertizorilor de Integritate (Legea 571/2004), lege care oferă protecţie persoanelor care au sesizat încălcări ale legii în instituţiile publice", se arată în petiţie.

Creatorii petiţiei menţionează că "neprotejarea persoanelor care sesizează încălcări ale legii transmite un mesaj clar: şi anume că în România, dacă sesizezi nereguli, vei avea consecinţe de suportat".

Aproximativ 23.000 de persoane au semnat petiţia online până la finalul săptămânii.

×
Subiecte în articol: Spitalul de Arsi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close