Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu prețul gazelor. Anunțul făcut de ANRE

Ce se întâmplă cu prețul gazelor. Anunțul făcut de ANRE

Ce se întâmplă cu prețul gazelor. Anunțul făcut de ANRE
26 Oct 2017   •   16:54

Preţul gazelor pentru populaţie nu va mai creşte în această iarnă, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va analiza o eventuală modificare a tarifelor în cursul lunii martie, a declarat, joi, preşedintele comisiei de anchetă privind activitatea ANRE, deputatul Iulian Iancu. 

Întrebat dacă preţul gazelor va creşte de la 1 noiembrie, aşa cum a declarat fostul preşedinte al ANRE, Niculae Havrileţ, Iancu a răspuns: "Dacă domnia sa mai era preşedinte, se întâmpla acest lucru. Din informaţiile mele, noul comitet de reglementare al ANRE a luat decizia să facă această analiză în cursul lunii martie, după ce trece şi vârful de iarnă. Deci, nu mai fi o creştere", a spus Iancu. 

La finele lunii septembrie, fostul vicepreşedinte al ANRE Emil Calotă a declarat că preţul final al gazelor pentru consumatorii casnici ar trebui să urce cu 6% în trimestrul al patrulea al anului, ca urmare a condiţiilor din piaţă. 

Ulterior, fostul preşedinte al ANRE Niculae Havrileţ a precizat că decizia va fi luată spre finalul lunii octombrie, urmând ca scumpirea să intre în vigoare de la 1 noiembrie. 

Din 23 octombrie, funcţia de preşedinte al ANRE a fost preluată de Dumitru Chiriţă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: gaze pret
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close