Antena 3 CNN Actualitate Mare atenție! Ce se întâmplă dacă folosesc copiii dezinfectant în exces: ”Pot intra chiar în comă alcoolică”

Mare atenție! Ce se întâmplă dacă folosesc copiii dezinfectant în exces: ”Pot intra chiar în comă alcoolică”

Riscul de infectare cu coronavirus este, fără îndoială, cea mai mare provocare odată cu începerea cursurilor, dar nu este singurul pericol. Abuzul de dezinfectanţi poate pune probleme serioase elevilor, mai ales celor mici, care la îndemnul părinților vor folosi aceste substanțe în exces.

Mare atenție! Ce se întâmplă dacă folosesc copiii dezinfectant în exces: ”Pot intra chiar în comă alcoolică”
de Andreea Cigolea    |    09 Sep 2020   •   17:00

”Aceste substanțe conțin o concentrație ridicată de alcool, 70% și este puternic pentru pielea sensibilă a copiilor, mai ales dacă îl folosesc în exces. Chiar și la nivelul palmelor pot apărea leziuni cutanate, iritații. De asemenea, pe lângă alcool, aceste geluri au și parfum, care poate crea reacții alergice. Prima soluție pentru dezinfectatul tegumentelor trebuie să fie apa și săpunul, nu aceste geluri. Dezinfectantul trebuie folosit doar când nu avem acces la apă și săpun. Pe de altă parte trebuie să spunem părinților că acest dezinfectant se folosește doar la nivelul palmelor. pentru că dacă se aplică pe o suprafață largă a corpului există riscul de absorbție cutanată a alcoolului din dezinfectant și pot apărea chiar reacții și simptome asociate intoxicației alcoolice” a explicat medicul Radu Țincu la Antena3. 

Copiii pot intra în comă alcoolică din cauza dezinfectantului

”Dezinfectantele din dispenserele din școli trebuie să fie supravegheate pentru că cei mici pot înghiți aceste substanțe și pot apărea leziuni la nivelul căilor digestive sau dacă se înghite o cantitate mare, copilul poate ajunge în comă alcoolică, din cauza concentrației mare de alcool” a mai adăugat medicul.

×
Subiecte în articol: dezinfectant
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close