Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă în Capitală, din ordinul lui Sorin Oprescu. A luat decizia după ce a văzut prognoza meteo

Ce se întâmplă în Capitală, din ordinul lui Sorin Oprescu. A luat decizia după ce a văzut prognoza meteo

Ce se întâmplă în Capitală, din ordinul lui Sorin Oprescu. A luat decizia după ce a văzut prognoza meteo
de O.P.    |    30 Sep 2013   •   08:45

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, cere măsuri pentru a preîntâmpina eventualele evenimente provocate de precipitații sau vânt, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de ploi, emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Sorin Oprescu a convocat duminică, la sediul Primăriei Capitalei, o ședință operativă în care a solicitat tuturor responsabililor din cadrul municipalității să ia măsurile necesare pentru a preîntâmpina eventualele evenimente deosebite provocate de precipitații sau vânt.

Primarul general a solicitat operatorilor din toate sectoarele Capitalei să intensifice programul de salubrizare stradală și să degajeze rigolele și gurile de scurgere de deșeurile necontrolate (frunze, crengi etc.), iar echipelor Apanova să fie pregătite pentru intervenție promptă și să verifice zonele inundabile, pentru a degaja, dacă este necesar, acumulările de apă, potrivit PMB.

De asemenea, echipele ApaNova vor monitoriza permanent nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitații acumulat va impune acest lucru se redeschidă canalul de legătură al casetei cu râul Dâmbovița pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă.

Echipelor de intervenție ale Administrației Străzilor li s-a solicitat să verifice și să fie pregătite pentru a repune în funcțiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, iar echipele Luxten vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecțiuni la rețeaua de iluminat public.

×
Subiecte în articol: ploi meteo cum va fi vremea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close