Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla cu alocațiile după decizia CCR? Anunțul neașteptat venit din partea ministrului Violeta Alexandru

Ce se va întâmpla cu alocațiile după decizia CCR? Anunțul neașteptat venit din partea ministrului Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că Guvernul va lua, în echipă, o decizie cu privire la sesizarea Curții Constituționale pentru respingerea de către Parlament a Ordonanței de Urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor pentru copii. Violeta Alexandru a declarat însă că, în situația în care CCR va decide că alocațiile trebuie dublate, liberalii vor respecta decizia.

Ce se va întâmpla cu alocațiile după decizia CCR? Anunțul neașteptat venit din partea ministrului Violeta Alexandru
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    26 Aug 2020   •   09:40

”O decizie în această chestiune o vom lua în echipa guvernamentală și o vom anunța public. Bineînțeles că respectăm orice decizie a Curții și vom vedea la momentul respectiv care este abordarea, dar în niciun caz nu veți auzi de la vreun reprezentant al Partidului Național Liberal că nu respectă legea sau că încearcă să se eschiveze.

Și decizia pe care am luat-o în Ordonanță este tot în spiritul hotărârii Curții, dar este făcută rațional în funcție de posibilitățile pe care le are bugetul în acest moment”, a declarat Violeta Alexandru

Răsturnare de situație! Ludovic Orban sesizează CCR în privința alocațiilor

Guvernul va ataca la Curtea Constituțională a României legea care modifică Ordonanța de urgență de creștere etapizată a alocațiilor.

Partidul Social Democrat a respins soluția rațională, a declarat premierul Ludovic Orban. De altfel, premierul a amintit faptul că bugetul de la acest moment nu permite dublarea alocațiilor pentru copii.

Noi am spus că vom crește alocațiile. Am luat deciziile de a crește etapizat, de a menține sensul legii de a dubla alocațiile, dar să o facem etapizat în funcție de capacitatea efectivă a bugetului de a face față acestei noi cheltuieli.

În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluție rațională fundamentată economic și singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranță pregătim argumentele pentru a putea sesiza la Curtea Constituțională”, a declarat Ludovic Orban.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close