Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla cu numărul locurilor de muncă de la Roşia Montană. Câţi oameni vor mai lucra în cadrul proiectului

Ce se va întâmpla cu numărul locurilor de muncă de la Roşia Montană. Câţi oameni vor mai lucra în cadrul proiectului

Ce se va întâmpla cu numărul locurilor de muncă de la Roşia Montană. Câţi oameni vor mai lucra în cadrul proiectului
de O.P.    |    23 Sep 2013   •   06:02

Locurile de muncă promise la Roşia Montană se vor reduce de la 2000 la 200 în cîţiva ani, estimează preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

Acesta atrage atenţia că locuitorii de la Roşia Montană vor fi din nou şomeri dupa ce va începe exploatarea. Pe de altă parte, calculele celor de la Rosia Montana Gold Corporation sunt mai optimiste.

Preşedintele companiei spune ca după câţiva ani, la Roşia Montană vor fi peste 900 de locuri de muncă strict în mină, iar ceilalţi locuitori se vor ocupa de dezvoltarea oraşului şi nu vor rămâne şomeri.

Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc consideră că locurile de muncă pentru localnicii din Roşia Montană vor fi puţine şi temporare, mai ales că încă nu se ştie exact cîţi localnici vor fi angajaţi şi cîţi muncitori sezonieri vor fi aduşi din alte zone, dacă exploatarea va primi undă verde.

Presedintele Academiei, Ionel Haiduc: "Se uita faptul ca dupa 2 ani, perioada de constructie, in care sunt cam 2000 de locuri de munca, in perioada de operare, numărul locurilor de munca se reduce la cateva sute. Ce se intampla cu cei o mie si ceva care dupa doi ani vor deveni someri? Cati oameni vor fi angajati din zona şi cati oameni vor fi adusi din afara zonei?"

Reprezentanţii Gold Corporation susţin însă că localnicii vor avea de lucru. Şi nu doar în mină ci şi în alte domenii.

DRAGOS TANASE - DIRECTOR GENERAL RMGC: "Vom avea undeva la 900 de locuri de munca la operatiunea minera in sine plus inca cateva sute de locuri la progr de dezvoltare durabilă".

Directorul companiei Roşia montană Gold Corporation susţine că pe lîngă dezvoltarea mineritului, şi turismul va fi susţinut: în zonă vor fi construite hoteluri şi pensiuni, care vor genera la rîndul lor noi locuri de muncă.

×
Subiecte în articol: Rosia Montana proteste rosia montana
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close