Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla la funeraliile Reginei Ana. Anunțul făcut de Patriarhia Română

Ce se va întâmpla la funeraliile Reginei Ana. Anunțul făcut de Patriarhia Română

de S.T.    |    05 Aug 2016   •   17:20

Clerici ortodocși - ierarhi, preoți și diaconi - vor participa la ceremonialul funeraliilor Reginei Ana, la solicitarea Casei Regale și conform protocolului stabilit de aceasta, informează Patriarhia Română.

„Conform protocolului stabilit de Casa Regală, vor exista șase momente solemne de rugăciune. Trei dintre acestea vor fi săvârșite de Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, anume la Castelul Peleș (9 august, ora 17,55), în Sala Tronului a Palatului Regal din București (13 august, ora 10,00) și slujba de înmormântare din incinta Necropolei Regale a noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș (13 august, ora 15,00)”, precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, „pentru evitarea ceremoniilor interconfesionale confuze și a amestecării tradițiilor liturgice diferite”, în acord cu hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (4726/8-9 iulie 2008) privind prezența clericilor ortodocși la rugăciunea altor confesiuni creștine, s-a hotărât ca fiecare moment solemn de rugăciune să fie săvârșit în mod exclusiv într-o singură tradiție confesională liturgică.

„Prin urmare, la momentele de slujbă ortodoxă clericii catolici asistă fără niciun veșmânt liturgic și nu intervin pe durata acesteia. Același principiu este valabil și pentru clericii ortodocși care asistă, dar nu vor purta veșmânt liturgic și nu vor participa activ la momentele de rugăciune catolice”, se explică în comunicat.

Informațiile au fost prezentate de Andreea Sava, vineri, la Antena 3.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute”

×
Parteneri
Compania aeriană Blue Air a intrat în insolvenţă!
x close