Antena 3 Actualitate Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu cazurile de COVID? Dr. Geza Molnar: Dacă introducem carantinări şi izolări...

Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu cazurile de COVID? Dr. Geza Molnar: Dacă introducem carantinări şi izolări...

de Denisa Nedelcu    |    15 Iul 2020   •   09:55
Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu cazurile de COVID? Dr. Geza Molnar: Dacă introducem carantinări şi izolări...
Sursa foto: Agerpres

Numărul cazurilor de coronavirus va scădea peste două săptămâni, este de părere medicul epidemiolog Molnar Geza, astfel că, în opinia specialistului, carantina şi izolarea nu prea şi-ar avea rostul în această perioadă.

Medicul spune că dacă autorităţile vor introduce acum din nou perioada de carantină sau izolare, aceasta nu ca face o mare diferenţă în ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID. 

"Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge! (...) Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen", a precizat medicul Geza.

Geza: În iarnă, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi

Mai mult, potrivit specialistului, numărul cazurilor ar urma să scadă în următoarea perioadă. "Mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie", a afirmat Molnar Geza.

"După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis dr. Geza.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close