Antena 3 CNN Actualitate Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu cazurile de COVID? Dr. Geza Molnar: Dacă introducem carantinări şi izolări...

Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu cazurile de COVID? Dr. Geza Molnar: Dacă introducem carantinări şi izolări...

Numărul cazurilor de coronavirus va scădea peste două săptămâni, este de părere medicul epidemiolog Molnar Geza, astfel că, în opinia specialistului, carantina şi izolarea nu prea şi-ar avea rostul în această perioadă.

Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu cazurile de COVID? Dr. Geza Molnar: Dacă introducem carantinări şi izolări...
Sursa foto: Agerpres
de Denisa Nedelcu    |    15 Iul 2020   •   09:55

Medicul spune că dacă autorităţile vor introduce acum din nou perioada de carantină sau izolare, aceasta nu ca face o mare diferenţă în ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID. 

"Dacă introducem abuziv carantinări şi izolări, tot acolo vom ajunge! (...) Am făcut trendul (…) la prima şi a doua ascensiune, diferenţa este de 1,8%. Adică asistăm la acelaşi fenomen", a precizat medicul Geza.

Geza: În iarnă, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi

Mai mult, potrivit specialistului, numărul cazurilor ar urma să scadă în următoarea perioadă. "Mi-am permis să afirm că şi acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf şi peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări şi izolari, tot acolo vom ajunge şi cu carantină şi fără carantină. Şi cu izolare şi fără izolare obligatorie", a afirmat Molnar Geza.

"După părerea mea, în iarna care urmează şi primele luni din 2021, nu vom depăşi 300 de cazuri pe zi, şi asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare ţară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a conchis dr. Geza.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Molnar Géza coronavirus
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close