Antena 3 CNN Actualitate Ce serviciu ar fi putut fi "umbra" lui Dan Condrea. Instituția indicată tot mai des de surse parlamentare

Ce serviciu ar fi putut fi "umbra" lui Dan Condrea. Instituția indicată tot mai des de surse parlamentare

Ce serviciu ar fi putut fi "umbra" lui Dan Condrea. Instituția indicată tot mai des de surse parlamentare
24 Mai 2016   •   11:30

Procuratura  Generală susține  că nu are indicii că patronul Hexi Pharma ar fi fost urmărit, în timp ce unii parlamentari din comisia de control a SRI cred că Dan Condrea a  fost  filat, dată fiind importanța cazului și implicațiile activității  firmei acestuia în domeniul riscurilor la siguranța națională. Dinspre SRI  semnalul e unul clar. Instituția nu ar  fost  implicată în nici  o operațiune care să presupună interceptarea sau urmărirea  lui Condrea.  Totuși,  un alt serviciu ar fi operat astfel de  acțiuni în cazul  firmei Hexi Pharma, scrie stiripesurse.ro.

Printre parlamentarii comisiilor de specialitate se  vehiculează informația că actualul DIPI,  Direcția de Informații și Protecția  Internă a Ministerului de Interne,  urmașa fostului "Doi ș'un sfert", l-ar fi filat pe  Condrea în ultimele săptămâni. Rămâne de văzut dacă parlamentarii din comisiile de apărare vor face și ei  un demers  similar precum colegii lor din comisia de control a SRI, care au solicitat instituției conduse de Eduard  Hellvig dacă au avut competențe de urmărire în dosarul Hexi Pharma și dacă patronul acestei firme a fost filat.

Ultima ordonanţă de urgenţă a Guvernului, care a fost adoptată pentru a pune în acord legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale privind interceptările SRI din anchetele procurorilor, a extins dreptul de a intercepta comunicaţiile în România la mai mulţi actori, printre care se numără și DIPI.

Chiar dacă structura de la  Interne nu are competențe de urmărire în domeniul siguranței naționale, procurorii pot apela la acest serviciu în alte cazuri și nu este exclus să o fi făcut și în acest dosar, susțin surse parlamentare. Mai ales că DIPI  pare acum a fi mai mult sub tutela SRI. Serviciul de la Interne a trecut  printr-o perioada  de rebranduire pe parcursul căreia așa numiții "pui de Vulpe", aluzie la colaboratorii  lăsați în sistem de controversatul chestor Virgil Ardelean, au fost eliminați din posturile de conducere și înlocuiți cu oameni veniți de la SRI.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close