Antena 3 CNN Actualitate Ce spun Augustin Zegrean şi Petre Lăzăroiu despre posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să solicite prelungirea mandatului

Ce spun Augustin Zegrean şi Petre Lăzăroiu despre posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să solicite prelungirea mandatului

Ce spun Augustin Zegrean şi Petre Lăzăroiu despre posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să solicite prelungirea mandatului
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2013   •   16:30

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că în ceea ce priveşte posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să solicite prelungirea mandatului va fi dat răspuns în scris la anul. Judecătorul Petre Lăzăroiu a apreciat că şeful statului mai şi glumeşte.

Declaraţiile au fost făcute la Universitatea din Suceava, la o conferinţă cu studenţii în ştiinţe juridice. Unul dintre studenţi i-a întrebat dacă este posibilă prelungirea mandatului preşedintelui pentru lunile în care a fost suspendat din funcţie, în condiţiile în care Constituţia nu are asemenea prevederi.

Judecătorul Petre Lăzăroiu a răspuns că preşedintele Traian Băsescu mai şi glumeşte şi că, dacă va exista o asemenea excepţie, Curtea Constituţională o va analiza.

"Şi noi ne luăm concediu, mai suntem bolnavi, dar nu putem să pretindem să ni se prelungească mandatul. Dar, după cum aţi observat, preşedintele mai şi glumeşte. Hai să nu comentăm acum. Dacă va veni cu o astfel de excepţie, vom vedea. Deocamdată, nu", a spus Lăzăroiu, citat de Mediafax.

Lăzăroiu a fost completat de preşedintele CCR, Augustin Zegrean, care a spus: "Dăm răspunsul în scris la anul".

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă se teme de o nouă suspendare, el amintind că mandatul său este de cinci ani şi precizând că s-ar putea să ceară ca lunile în care a fost suspendat să-i fie date înapoi.



 

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean Petre Lazaroiu CCR
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close