Antena 3 CNN Actualitate Ce spun sondajele înainte de alegeri. PSD şi PNL cap la cap. Cine mai intră în Parlament

Ce spun sondajele înainte de alegeri. PSD şi PNL cap la cap. Cine mai intră în Parlament

Cu mai puţin de o săptămână până la alegerile parlamentare, partidele politice îşi fac calculele şi apelează la tot felul de sondaje de opinie pentru a vedea opţiunile alegătorilor. Fiecare partid are propriul sondaj. Vedeţi, mai jos, cifrele.

Ce spun sondajele înainte de alegeri. PSD şi PNL cap la cap. Cine mai intră în Parlament
de Claudia Popovici    |    30 Noi 2020   •   21:35

În cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire de la Antena 3, reprezentanţii principalelor partide politice, PNL şi PSD, au vorbit despre preferinţele electoratului, aşa cum se văd ele în sondajele de opinie. Astfel, Rareş Bogdan de la PNL a spus că alegerile vor fi câştigate de liberali, în timp ce Titus Corlăţean de la PSD a spus că scrutinul va reveni social-democraţilor.

"Începând cu 7 decembrie, Guvernul se va constitui în jurul PNL, va fi un parteneriat cu colegii de la USR-PLUS şi foarte probabil cu PMP, iar preşedintele României a fost extrem de ferm.

Sondajele de opinie arată că alegerile parlamentare vor fi câştigate de PNL, cu un scor de peste 30 la sută, urmat de PSD, la procente bune şi apoi de USR.

Întrebarea este dacă domnul Ponta, domnul Tomac şi domnul Simion reuşesc să-şi ducă formaţiunile în Parlament.

Pe o prezenţă foarte mică la vot, probabil UDMR care are electoratul concentrat poate intra cu 6% - 7%", a spus Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL.

Ludovic Orban mizează pe câştigarea alegerilor de către PNL cu un procentaj cuprins între 32% şi 36%

În timp ce premierul mizează pe un procentaj cuprins între 32-36% cu care PNL va câştiga alegerile, Rareş Bogdan speră ca procentajul să fie peste 30%.

Prim-vicepreşedintele PNL spune că prezenţa la vot va fi una scăzută, de maximum 37%.

"PNL se află la 3-4 procente în faţa PSD şi la 8-10 procente în faţa USR.", mai spune Rareş Bogdan. Cât despre PMP şi PRO-România, aceste partide se află la limita intrării în Parlament.

Eurodeputatul PSD Mihai Tudose spune că PSD va câştiga alegerile cu 50%

Mihai Tudose, eurodeputat din partea PSD, susţine că social-democraţii vor câştiga alegerile.

"Eu susţin că venim la guvernare, că putem să intrăm. Pariez că vom bate PNL cu cel puţin 4-5 procente. Suntem chiar dispuşi să ne asumăm guvernarea. Nu ştiu la ce date vă uitţi voi, la mama Omida, dar eu vă spun că există sondaje care arată că 75% dintre români consideră guvernarea PNL un dezastru,

Vă spun că ieşim pe primul loc, facem chiar şi 50%", a afirmat Mihai Tudose.

La rândul său, președintele Consiliului Național PSD, Vasile Dîncu, a declarat că PNL si PSD sunt cap la cap, în marja a 30%. 

Şi senatorul PSD Titus Corlăţean afirmă că PSD va câştiga alegerile

"Am convingerea că PSD va câştiga aceste alegeri. Ştiu care este pulsul oamenilor. Va conta gradul de mobilizare şi depăşirea fricii care a fost insuflată de guvernanţii liberali, în special pentru o categorie de vârstă, de la 60 de ani în sus, ca să nu iasă la vot.

Oamenii sunt tot mai hotărâţi să iasă la vot, unii pentru PSD, alte partide, alţii ca să sancţioneze guvernarea PNL", a declarat Titus Corlăţean, la Antena 3.

 

 

 

×
Subiecte în articol: sondaj PSD PNL USR PRO România
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close