Antena 3 CNN Actualitate Ce spune ambasada Rusiei în România, după ce țara noastră a decis expulzarea unui diplomat rus

Ce spune ambasada Rusiei în România, după ce țara noastră a decis expulzarea unui diplomat rus

Ce spune ambasada Rusiei în România, după ce țara noastră a decis expulzarea unui diplomat rus
26 Mar 2018   •   20:01

Reacția ambasadei Rusiei în România, după ce România a decis expulzarea unui diplomat rus. Decizia României de a expulza un diplomat al Federației Ruse la București este, probabil, ”maifestarea nebuniei politice colective”, arată un mesaj al amasadei Rusiei în țara noastră.

Ambasada Rusiei susține că a luat decizia să răspundă, după ce presa a asaltat instituția cu întrebări.

”Cred că este foarte probabil că decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales că nu există altă explicaţie plauzibilă”, arată ambasada.

MAE a trimis o notificare, luni, către Ambasada Federației Ruse că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persoana non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României, potrivit unui comunicat al ministerului.

MAE este de părere că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional.

SUA vor expulza 60 de diplomați ruși, după otrăvirea spionului Serghei Skripal. Decizia a fost luată de președintele Donald Trump.

Totodată, președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a declarat că 14 state membre ale Uniunii Europene vor expulza diplomați ruși în același context. Germania, Franța, Polonia, Letonia și Lituania se află printre țările care vor expulza diplomații înapoi la Moscova.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: decizie expulzare diplomat
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close