Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Dacian Cioloș despre cazul Tobă

Ce spune Dacian Cioloș despre cazul Tobă

Ce spune Dacian Cioloș despre cazul Tobă
27 Noi 2015   •   11:38

Premierul Dacian Cioloș a reamintit că a solicitat ministrului Educației să demareze cât mai repede posibil o analiză referitoare la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, adăugând că abia după ce va obține un punct de vedere oficial asupra acestei chestiuni se va pronunța. "Dvs știți care a fost reacția mea până acum în situații de neclaritate, pentru toți miniștrii. Haideți să nu anticipăm. Eu vreau să văd întâi, înainte de a exprima un punct de vedere oficial — pentru că nu pot să vorbesc, așa, după ureche — am cerut ministrului Educației să convoace acel Comitet de etică și să facă o verificare cât mai rapidă. Domnul ministru Tobă să poată să își expună punctul de vedere, specialiștii, cei care sunt pregătiți pentru asta, să poată să facă analiza și discutăm după aceea", a spus premieru, potrivit Agerpres.

Joi seara Dacian Cioloș a declarat că i-a cerut ministrului Educației să prezinte cât mai repede o analiză referitoare la acuzațiile de plagiat la adresa ministrului de Interne, Petre Tobă, arătând că nu poate să judece un om înainte de a avea elementele obiective, dar că peste criteriile de integritate nu poate să treacă nici prim-ministrul.

Potrivit unei anchete a Press One preluate de presa centrală, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, este suspectat că ar fi plagiat peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei sale de doctorat.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş Petre Toba
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close