Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Klaus Iohannis despre neparticiparea sa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă

Ce spune Klaus Iohannis despre neparticiparea sa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă

Ce spune Klaus Iohannis despre neparticiparea sa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă
18 Noi 2019   •   20:32

Preşedintele Klaus Iohannis a combătut ideea conform creia neparticiparea sa o dezbatere cu Viorica Dăncilă în a doilea tur de scrutin este un deficit democratic.

 „În România există un deficit democratic, are un nume, se numeşte Partidul Social Democrat”. El îi critică şi pe liderii PSD care au adus în spaţiul public „atacuri xenofobe” şi spune că Dăncilă a compromis România în plan extern. „Primul tur l-am câştigat binişor. (...) Eu îmi doresc o schimbare înspre bine pentru România şi schimbarea se produce acum, în acest moment, deja, când vorbim. (...) Unii au început să dezbată dezbaterea. În esenţă, o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni, dar vreau numai să spun nu particip la dezbatere cu contracandidata fiindcă doamna Dăncilă, contracandidata mea, reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, reprezintă guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea - Dăncilă care a guvernat cras împotriva românilor, a atacat românii în stradă în acel 10 august de anul trecut. Pe reprezentanta unui astfel de partid nedemocratic şi care mai nou aruncă acuzaţii xenofobe în spaţiul public, o astfel de candidată nu pot să o întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim?”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis luni, la un miting electoral la Ploieşti.

Klaus Iohannis a criticat-o pe Viorica Dăncilă despre care a spus că a ”compromis” România în plan extern şi a condus un guvern care ”i-a bătut în stradă pe români”. Iohannis a catalogat-o pe Dăncilă drept ”o candidată care a tolerat permanent atacuri xenofobe de cea mai joasă speţă făcându-se că este plecată undeva”. „Cu această doamnă să discut despre Europa?”, a întrebat Iohannis. Preşedintele a răspuns atacurilor unora dintre liderii social-democraţi la adresa sa, ironizându-i. „A pus această contracandidată a mea pe unii din echipa de acolo de la PSD să spună lucruri foarte ciudate, cum că eu mi-aş dori să adun pesediştii undeva pentru reeducare. Acuma, una la mână, asta nu este treaba mea şi nu am de gând să o fac. Doi: ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuia să fie educat, or de la persoane care mă atacă cu mizerii xenofobe nu pot pur şi simplu să presupun că au beneficiat de prima etapă esenţială de educaţie”, a adăugat şeful statului.

×
Subiecte în articol: viorica dancila Klaus Iohannis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close