Antena 3 CNN Actualitate Ce spune ministrul Justiţiei despre raportul MCV pentru România

Ce spune ministrul Justiţiei despre raportul MCV pentru România

Ce spune ministrul Justiţiei despre raportul MCV pentru România
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Ian 2015   •   17:55

România va avea un raport MCV pozitiv, pentru al doilea an consecutiv. Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că evaluarea sa se bazează pe discuţiile cu oficiali ai Comisiei Europene.

"România este un exemplu de bune practici în domeniul justiţiei, ca urmare a eficienţei combaterii corupţiei şi a implementării a trei noi coduri într-un singur an", spune ministrul.

"Evaluarea noastră, în baza dialogului cu oficiali din cadrul Comisiei, cu oficiali din cadrul statelor membre, arată că vom avea, pentru al doilea an consecutiv, un raport de ţară pozitiv. În fond, raportul de ţară nu face decât să reflecte starea de fapt existentă în România: un sistem judiciar independent, instituţii de aplicare a legii eficiente şi determinate să combată corupţia, un angajament ferm al executivului de a susţine financiar sistemul de justiţie prin investiţii în instanţă şi parchete. România putem spune că este astăzi un exemplu de bune practici în domeniul justiţiei - şi m-aş referi la eficienţa combaterii corupţiei, dar aş lua procesul de implementare a trei noi coduri în numai un an de zile, practic un proces unic la nivelul Uniunii Europene", a mai spus ministrul.

×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei MCV raport MCV
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close