Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Orban despre creşterea salariilor din Sănătate. Răspunsul premierului după întâlnirea cu sindicaliştii

Ce spune Orban despre creşterea salariilor din Sănătate. Răspunsul premierului după întâlnirea cu sindicaliştii

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, după întâlnirea cu sindicatele din Sănătate, că pentru el este prioritară asigurarea resursei umane pentru funcționarea sistemului, având în vedere criza creată de epidemia de COVID.

Ce spune Orban despre creşterea salariilor din Sănătate. Răspunsul premierului după întâlnirea cu sindicaliştii
Sursa foto: Hepta
de Denisa Nedelcu    |    28 Iul 2020   •   15:06

De asemenea, şeful Guvernului a spus că este posibilă o creştere a salariilor din sistem pentru anul viitor, dacă analiza financiară va arăta că se poate acest lucru, așa cum vor sindicaliștii. 

"Fiecare a abordat problemele din propria sa perspectivă. Pentru mine prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a trata pacienții. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans, în baza salarizării (sunt infirmieri, brancardieri, personal TESA care nu au beneficiat). 

Orban: Creştem salariile din sănătate în 2022, dacă ne permitem

O să facem o analiză de impact și în măsura în care vom avem resurse suntem deschiși unei creșteri a salariilor la nivelul anului 2022. În cazul sporurilor de risc, nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care decide ce angajați au interacționat cu bolnavi sau suspecți COVID", a declarat premierul Ludovic Orban, marţi, la finalul întâlnirii cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-au întâlnit marţi cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, respectiv Federația "Sanitas" și Federația "Solidaritatea Sanitară", cei doi oficiali subliniind că dialogul social reprezintă o prioritate pentru actuala echipă.

Orban: Se lucrează la un act care să permită creșterea salariilor la DSP

"În această perioadă, se lucrează la un act normativ care să permită o creștere salarială în cadrul direcțiilor de sănătate publică. Mai mult, se caută soluții pentru creșterea plafonului ce vizează numărul de ore suplimentare și s-a convenit stabilirea unui cadru care să prevadă purtarea combinezonului fără pauză pentru o perioadă de maxim 3 ore", se mai arată în comunicatul remis presei.

În timpul întâlnirii au fost discutate teme de interes pentru sistemul sanitar în noul context, precum adaptarea condițiilor de muncă la situația epidemiologică actuală, identificarea soluțiilor pentru corectarea unor neechități salariale pentru anumite categorii din cadrul personalului sanitar, acordarea stimulentului de risc, dar și a sporurilor pentru personalul medical.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close