Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea amânării începerii anului şcolar

Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea amânării începerii anului şcolar

Până în prezent nu a fost nicio "discuţie oficială" despre amânarea începerii anului şcolar, a declarat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea amânării începerii anului şcolar
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    05 Sep 2020   •   08:15

"O discuţie pe o eventuală amânare a prezenţei fizice (a copiilor şi profesorilor la şcoală - n.r.), o discuţie oficială, nu a avut loc. Asta trebuie să se înţeleagă, o discuţie oficială nu a avut loc. Există anumite puncte de vedere şi clar vor fi analizate aceste puncte de vedere, iar eu cred că trebuie comunicat din ce în ce mai mult cu părinţii. 

Ştiu că a fost o conferinţă de presă a ambelor ministere, Sănătate şi Educaţie, aceste lucruri trebuie repetate, explicate, răsexplicate, până toată lumea înţelege care va fi mersul lucrurilor", a delarat, vineri seara, Raed Arafat, la Antena 3.

Arafat: Nu au fost discuţii oficiale nici despre amânarea şcolii până după alegeri

În plus, medicul a spus că nu au existat discuţii oficiale nici despre amânarea începerii anului şcolar până după alegerile locale.

"Nu există discuţii deloc, eu nu am avut nicio discuţie, nu am participat la nicio discuţie, pentru că, de regulă, când sunt discuţii suntem mai mulţi chemaţi la discuţiile acestea şi unele discuţii se poartă în cadrul Grupului tehnico-ştiinţific care e în cadrul CNSU, pe care îl coordonez personal. 

Acolo sunt mulţi experţi, epidemiologi, infecţionişti, INSP, Ministerul Sănătăţii, alte ministere. La acest moment nu a avut loc o discuţie oficială pe această linie, urmează să vedem dacă va fi vreo discuţie sau dacă vor fi analizate aceste propuneri", a precizat şeful DSU.

Orban nu exclude ca elevii să vină la cursuri fizic abia pe 1 octombrie

Declaraţiile lui Raed Arafat vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat vineri că nu exclude posibilitatea ca elevii să vină la cursuri abia pe 1 octombrie, iar primele două saptămâni să fie de școală on-line.

"Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online - n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu", a declarat Ludovic Orban.

În mod evident, se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate", a spus Orban, întrebat dacă autorităţile analizează posibilitatea ca şcolile să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la clase de la 1 octombrie, iar în perioada 14 septembrie - 1 octombrie cursurile să se desfăşoare on-line.
 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat şcoli elevi coronavirus
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close