Antena 3 CNN Actualitate Ce spune Augustin Zegrean despre o revenire în politică, după plecarea de la CCR

Ce spune Augustin Zegrean despre o revenire în politică, după plecarea de la CCR

Ce spune Augustin Zegrean despre o revenire în politică, după plecarea de la CCR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    13 Iul 2016   •   22:32

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean susține că nu a luat încă o decizie cu privire la posibilitatea de a reveni în politică, menționând că l-ar tenta să fie senator, dar nu și să intre într-o cursă electorală.

„Nu știu, nu am luat încă o decizie. Eu sunt avocat și profesia mea este acolo, eu oricând pot să mă întorc ca avocat. Mie mi-a plăcut avocatura, am practicat-o poate chiar cu succes și nu am o problemă de supraviețuire. Nu am problema asta și nu știu dacă o să mă întorc în politică. Este foarte greu, după ce ai fost judecător la Curte sau chiar președinte două mandate, șase ani, să te mai duci să faci politică. Nu mai sunt la vârsta la care să o iau de la capăt. (...) Cred că este timpul să îmi văd de treburi”, a spus Zegrean, într-un interviu acordat AGERPRES, întrebat dacă revine în politică după încheierea mandatului de judecător la CCR.

În privința informațiilor potrivit cărora ar putea prelua conducerea interimară a filialei PNL Bistrița-Năsăud, Zegrean a precizat că nu a fost întrebat de nimeni și că nu crede că va face acest lucru, mai ales că nu este membru al acestui partid.

Despre posibilitatea de a deveni membru PNL, fostul președinte al CCR a spus: „Nu știu. Nu vreau să spun nici că da, nici că ba. Dacă ar fi să mă întrebi azi, aș spune nu. Ce voi face la toamnă, nu știu, poate mă plictisesc acasă și mă duc să fac politică, dar eu nu am fost membru PNL, nu am fost nici membru PCR. Am plecat de la Partidul Democrat, partidul acela nu mai există”.

El a adăugat că nu îl „tentează” să candideze la alegerile parlamentare din acest an, dar a precizat că i-a plăcut perioada în care a fost senator.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean CCR politica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close