Antena 3 CNN Actualitate Ce sumă vrea să aloce Ministerul Transporturilor pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Ce sumă vrea să aloce Ministerul Transporturilor pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Ce sumă vrea să aloce Ministerul Transporturilor pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată
07 Mai 2018   •   18:34

Ministerul Transporturilor ia măsuri pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată. Insituția vrea să aloce 35,32 de milioane de lei cu TVA pentru montarea unor stâlpi de iluminat, separatori de trafic, simboluri preformate şi benzi rezonatoate, se arată în proiectul de hotărâre. 

Prin această măsură se dorește îmbunătățirea a siguraneței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată. 

”Implementarea măsurilor de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată implica pentru administratorul drumului, respectiv CNAIR existenţa unor lucrări care vor conduce la creşterea gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, respectiv stâlpi de iluminat, separatori de trafic, simboluri preformate şi benzi rezonatoate. Valoarea estimată a proiectului este de 35.320.352 lei cu TVA, valoare obţinută în urma derulării procesului de consultare a pieţei conform Legii 98/2016, în baza ofertelor primite de CNAIR SA de la operatori economici din domeniul sigurantei rutiere”, arată documentul, conform news.ro. 

”Întrucât rezultatele măsurilor care au avut ca scop creşterea siguranţei participanţilor la trafic au fost sub aşteptări, iar ambiţiosul obiectiv de reducere la jumătate a numărului de decese în accidentele rutiere, pentru perioada 2001 – 2010 la nivelul Uniunii Europene nu s-a îndeplinit, numărul de decese în accidentele rutiere din Uniunea Europeană scăzând doar cu 35% până în 2010, Comisia Europeană a luat decizia de a elabora noile orientări pentru perioada 2011 – 2020 pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră, menţinând obiectivul principal, de reducere a deceselor cu 50% faţă de perioada anterioară”, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

×
Subiecte în articol: suma Ministerul Transporturilor
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close