Antena 3 CNN Actualitate Ce sume ascundeau în conturi milionarii români verificați de ANAF. Șeicii ar fi invidioși

Ce sume ascundeau în conturi milionarii români verificați de ANAF. Șeicii ar fi invidioși

Ce sume ascundeau în conturi milionarii români verificați de ANAF. Șeicii ar fi invidioși
02 Dec 2015   •   21:01

Fiscul a făcut publice sumele ascunse de primii 10 bogătași români, luați la verificat. Peste 20 de milioane de euro, respectiv o medie de două milioane de euro de persoană, au fost ascunși prin diferite conturi și tranzacții mai mult sau mai puțin transparente. Investigaţiile au avut ca urmare mai multe plângeri penale depuse de Fisc, scrie capital.ro.

Verificările celor 100 de mii de tranzacții din 480 de conturi au scos la iveală afaceri și surse dubioase de venituri. Inspectorii ANAF au descoperit că toți cei zece bogați au făcut bani din surse ascunse, și au „uitat“ să îi declare. Pentru 5,5 milioane de euro bani apăruți din neant, Agenția Națională pentru Administrare Fiscală a făcut mai multe plângeri penale. Spețele acestora sunt însă diferite și confidențiale, spun oficialii ANAF, la fel ca și identitatea celor 10 verificați. Surse din Agenția Națională pentru Administrare Fiscală au declarat pentru Capital că printre cei controlați se află și milionari cu probleme penale, care sunt în vizorul DNA pentru diferite fapte de corupție.

Justiția va trebui să răspundă la o întrebare cheie: De unde au venit milioanele de euro în 2011 în conturile celor 10 bogați români verificați de Fisc. Impozitele s-au plătit cu forța, după ce Fiscul a trimis, în urmă cu o lună și jumătate decizii de impunere pentru plata impozitului pe venit plus penalități. În total, impozitul datorat pentru banii „picați din cer“ este de 1,4 milioane de euro. Surse din ANAF au declarat pentru Capital că mare parte din sumă a fost deja achitată, în termenul legal de 30 de zile de către cei prinși pe picior greșit. Dacă banii nu sunt plătiți, atunci urmează o etapă mai amplă de executare silită a conturilor și bunurilor bogaților evazioniști.

×
Subiecte în articol: ANAF
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close