Antena 3 CNN Actualitate Ce sunt și cum arată blindatele 8×8 Piranha V care urmează să fie construite în România

Ce sunt și cum arată blindatele 8×8 Piranha V care urmează să fie construite în România

Industria de la noi va atinge curând capacitatea de producţie internă completă a blindatelor 8×8 Piranha V, a declarat Marinică Mîrzu, director general al General Dynamics European Land Systems România (GDELS-RO).

Ce sunt și cum arată blindatele 8×8 Piranha V care urmează să fie construite în România
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    12 Iul 2022   •   10:58

Programul a dus la o modernizare rapidă a capacităţii militaro-industriale româneşti, în urma investiţiilor străine directe din partea GDELS-MOWAG şi Elbit Systems, potrivit janes.com.

Producţia şi asamblarea finală a vehiculului complet sunt realizate de societatea mixtă GDELS-RO şi de Uzina Mecanică Bucureşti (UMB), în timp ce turelele sunt produse de Elmet, o sucursală locală a Elbit Systems. 

În ianuarie 2018, România a comandat un număr de 227 de transportoare, în şase configuraţii diferite (vehicul de luptă, punct mobil de comandă, MEDEVAC, CBRN etc.), în valoare de 930 de milioane de dolari. 

Producția și asamblarea finală a vehiculului complet sunt realizate de societatea mixtă GDELS-RO și Uzina Mecanică București (UMB), în timp ce turnurile sunt produse de Elmet, o sucursală locală a Elbit Systems. 
 

×
Subiecte în articol: blindate blindate Piranha V
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close