Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuia să facă Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat

Ce trebuia să facă Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat

Ce trebuia să facă Liviu Dragnea în dosarul în care a fost condamnat
22 Iun 2018   •   12:47

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuia să se folosească de prevederile unui articol de lege prin care putea să închidă dosarul în care a fost condamnat, prin plata prejudiciului. 

"Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea şi, în opinia mea, avea obligaţia de a se prevala de dispoziţiile articolului 74 indice 1 din Codul Penal, care îi oferea - la fel cum a făcut şi fosta soţie a dânsului - posibilitatea de a închide acest dosar prin plata prejudiciului. Eu cred că dânsul a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa", a spus Steluţa Cătăniciu. 

Aceasta a adăugat că prezumţia de nevinovăţie rămâne în continuare valabilă în cazul liderului PSD. 

"Sentinţa nu e definitivă, iar prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în cazul domnului Dragnea. Conform acestui principiu ridicat la rang constituţional, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată", a subliniat deputatul clujean. 

Joi, un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

Decizia nu este definitivă. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea condamnare
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close