Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să faci înainte, pe timpul şi după inundaţii. Primul lucru care trebuie făcut dacă inundația te surprinde acasă

Ce trebuie să faci înainte, pe timpul şi după inundaţii. Primul lucru care trebuie făcut dacă inundația te surprinde acasă

Inundații record în România. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmite că zeci de localități sunt afectate de inundații. Cele mai afectate județe de ploile torențiale sunt Bihor, Neamț, Suceava și Vaslui. Iată măsurile care se iau în caz de inundații!

Ce trebuie să faci înainte, pe timpul şi după inundaţii. Primul lucru care trebuie făcut dacă inundația te surprinde acasă
Sursa foto: Pixabay.com
22 Iun 2020   •   17:35

Când inundația vă surprinde acasă trebuie să încuiați ușile casei și ferestrele după ce închideți apa, gazul și instalațiile electrice. Trebuie să știți că nu e indicat să puneți saci de nisip pe partea din afara pereților casei; mai bine permiteți apei de inundație să curgă liber prin fundație.

Ce trebuie să faci când inundația te surprinde acasă

Când inundația vă surprinde acasă și dacă inundația este iminentă trebuie să mutați rapid obiectele care se pot mișca în partea cea mai de sus a casei, apoi să deconectați aparatele electrice și împreună cu întreaga familie părasiți locuința și deplasați-vă spre locul de refugiu dinainte stabilit (etaje superioare, acoperișuri) care nu pot fi acoperite de nivelul cotelor maxime ale apelor.

Ce trebuie să faci când inundația te surprinde pe stradă

Respectați comunicările primite. Dacă inundația vă surprinde în afara locuinței e important să vă îndreptați spre locurile de refugiu cele mai apropiate.

Inundații în România. Dacă se ordonă evacuarea, respectați următoarele reguli:

respectați ordinea de evacuare stabilită, înainte de părăsirea locuinței întrerupeți instalațiile de alimentare cu apă, gaze, energie electrică și închideți ferestrele!

La părăsirea locuinței luați documentele personale, o rezervă de alimente, apă, trusă sanitară, un mijloc de iluminat, un aparat de radio, iar pe timp friguros luați și îmbrăcăminte mai groasă, recomandă ISU.

Update. Vestul ţării, devastat de inundaţii. Cod roşu de ploi, diguri de protecţie rupte, poduri distruse

La reîntoarcerea acasă trebuie să respectați următoarele reguli:

nu intrați în locuință în cazul în care aceasta a fost avariată, nu atingeți firele electrice, nu consumați apă de la sursă, transmite isudb.ro.

Nu folosiți instalațiile de alimentare cu apă, gaze, electricitate, decât după aprobarea organelor de specialitate.

Prognoza METEO. Cod roșu de inundații în șapte județe

Inundații record în România. Până miercuri, ora 12:00, pe râuri din județele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău și Botoşani se pot produce fenomene hidrologice periculoase.

Cod portocaliu de inundații în 27 de județe

Sunt vizate râuri din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui și Botoşani.

Prognoza METEO ANM. Nu scăpăm de vremea rea! Zonele în care sunt anunțate ploi torențiale

×
Subiecte în articol: inundatii ploi torentiale vremea
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close