Antena 3 CNN Actualitate Ce trebuie să știi despre DotA 2, jocul care va umple Arena Națională

Ce trebuie să știi despre DotA 2, jocul care va umple Arena Națională

DotA este un joc gratuit pentru calculator, cu o vechime de 17 ani. Este un joc cerebral, de strategie. Se adresează tuturor, indiferent de vârstă și milioane de persoane joacă lunar. 

Ce trebuie să știi despre DotA 2, jocul care va umple Arena Națională
Sursa foto: Getty Images / Hepta
de Ioan-George Pancencu    |    09 Iul 2021   •   14:45

Dacă înțelegi șahul, sunt șanse mari să înțelegi repede care este hazul jocului DotA 2 și de ce milioane de oameni practică acest sport digital. Este nevoie de sute de ore de joc, dacă vrei să ajungi la o înțelegere de bază.

Pentru că este foarte popular, creatorii jocului DotA 2 au organizat un campionat oficial numit The International. Anul acesta, între 12 și 17 octombrie, campionatul va fi organizat la Arena Națională din București,.

Primul campionat The International DotA 2, același care va fi la Arena Națională, a avut loc în anul 2011, în Germania. Campionatul a fost organizat anual de atunci, cu excepția anului 2020, din cauza pandemiei COVID-19.

Se joacă în două echipe de 5 persoane 

Există două jocuri, DotA (din 2004) și DotA 2 (din 2013). Deși diferă la calitatea grafică, jocurile sunt la fel. În DotA, harta este întotdeauna aceeași, ca și tabla de șah. Un meci de DotA durează, în medie, 45 de minute. 

Se joacă în două echipe, fiecare cu 5 persoane. Față de alte jocuri de strategie unde comanzi armate întregi, aici ai control doar peste un singur personaj, numit „eroul”.

Ai de ales la începutul meciului un singur erou dintr-un număr de 121 de personaje unice. Unii eroi sunt buni pentru că sunt rezistenți la atacuri, alții sunt firavi, dar se pricep la atacuri. O echipă bună va alege eroii în funcție de o strategie pe care au picat de acord. 

Scopul final este să distrugi baza inamicului care se află în cealaltă parte a hărții. Un fel de „șah mat”. Ca să faci asta, trebuie mai întâi să distrugi turnurile care le apără baza și să elimini eroii adversari, controlați de cealaltă echipă. Problema este că adversarii învie după o perioadă scurtă, așa că trebuie să te miști foarte rapid și să-ți amintești să aperi și propria bază.

Campionatul de la Arena Națională are premii de 40 de milioane de dolari

Măiestria jucătorilor vine prin sute de ore investite în joc, o bună strategie de echipă și o bună anticipare a mișcărilor inamicilor. Unii jucători sunt atât de buni încât ajung în campionate, ca cel de anul acesta, cu premii de 40 de milioane de dolari. 

Cu toate că au mai fost campionate The International - Dota 2 în Europa, majoritatea au avut loc în SUA. Este un lucru inedit faptul că va fi organizat la București. Pe lângă turism și popularitate, Bucureștiul va avea de câștigat și 16% din premiu, sub formă de impozite.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close