Antena 3 CNN Actualitate Dr. Beatrice Mahler, ghid pentru a preveni şi depista infecția cu Flurona: "E o soluţie cu o evoluţie bună sub tratament"

Dr. Beatrice Mahler, ghid pentru a preveni şi depista infecția cu Flurona: "E o soluţie cu o evoluţie bună sub tratament"

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, a explicat cum este posibil să contactăm două virusuri concomitent, COVID şi gripă, cât de periculoasă este această combinație şi ce măsuri avem la îndemână pentru a ne trata.

Dr. Beatrice Mahler, ghid pentru a preveni şi depista infecția cu Flurona: "E o soluţie cu o evoluţie bună sub tratament"
Sursa foto: Antena 3/Pixabay
de Claudia Popovici    |    05 Ian 2022   •   17:13

Flurona a îngrijorat toată Europa. Vorbim de infectarea simultană cu virusul gripei şi cu SARS-COV-2. În România însă, nu se fac încă secvențieri ca să vedem dacă avem pacienți dublu infectați, însă medicii vin cu sfaturi utile.

Beatrice Mahler manager la Institutul "Marius Nasta" din București a explicat cum ne putem infecta în același timp și cu gripă și cu COVID.

„Riscurile de infectare cu orice afecțiune care se transmite pe cale aeriană sunt mai mari în comunitate de cât în spital unde purtarea măștii este obligatorie, indiferent de momentul valului pandemic.

Prin urmare riscul să ne infectăm cu două virusuri este posibil și acest sezon aduce acest tip de infecții în prim plan. pentru că masca nu s-a mai purtat cu aceeași rigurozitate faţă de anul trecut.

De asemenea, este extrem de important să concentrăm atenția noastră asupra tuturor tipurilor de tratament profilactic și mă refer aici inclusiv la vaccinarea antigripală, dar și la vaccinarea pentru a proteja organismul sau pentru a-i crește gradul de imunitate față de alte infecții, nu doar virale dar și bacteriene, infecții care dacă apar la un pacient după trecerea prin COVID sunt foarte dificil de tratat", a spus dr. Beatrice Mahler.

Cum de dăm seama că avem Flurona (COVID și gripă)

"În acest moment nu este posibil un diagnostic diferențial doar pe baza simptomelor. Există test antigen rapid pentru diagnostic diferențial atâta al infecției COVID dar și al infecției gripale.

Prin urmare medicul chiar și medicul de familie poate să facă acest test antigen rapid și să facă un diagnostic diferențial dacă suntem infectați cu una sau cu ambele virusuri, iar tratamentul pentru o formă ușoară de COVID știm că se realizează doar cu tratament sau medicație simptomatică administrată de medicul de familie, dar și pentru o infecție virală simplă tratamentul poate fi simptomatic.

Altfel este nevoie de un consult din partea medicului specialist și de o indicație și o inițiere a tratamentului antiviral cât mai repede pentru că în ambele cazuri tratamentul antiviral început în primele zile de la debutul simptomelor schimbă în bine evoluția bolii", a mai spus dr. Beatrice Mahler.

Cât de complicată este această combinație față de un caz singular de COVID sau gripă

„Din păcate, nu avem foarte multe informații în acest sens. Până în acest moment nu avem cazuri care să fie pus probleme deosebite, dar sigur atenția trebuie îndreptată spre cercetare a acestor tipuri de combinații.

Din ce ştim în acest moment cel puțin pot să vă spun la caz pe de COVID asociat cu tuberculoză, tot o afecțiune pe cale aeriană, că evoluția lor a fost destul de bună, iar pacienții care au avut tuberculoză și au făcut concomitent COVID, diagnosticate amândouă în același timp, au avut o evoluție bună și au trecut cu bine prin ambele afecțiuni.

Nu sunt date la nivel mondial despre aceasta asociere dar cu siguranță trebuie să monitorizăm ce se întâmplă, iar pacienții simptomatici cu orice simptom care afectează căile respiratorii de la tuse, dureri în gât, febră trebuie să se prezinte la medic să își facă un diagnostic diferențial într-o primă etapă și apoi un tratament adecvat", a mai recomandat medicul Beatrice Mahler.

Întrebată dacă există cazuri pe teritoriul României care să nu fi fost depistate, medicul Beatrice Mahler a spus: 

„Probabil că da, de aceea este o recomandare ca pacienții care își fac un test antigel rapid SARS-COV-2 să își facă și un test antigen pentru diagnosticul diferențial al gripei. E o soluție utilă pentru că gripa beneficiază de tratament antiviral și are evoluție bună sub tratament. Chiar dacă suntem vaccinați împotriva gripei putem să dezvoltăm o formă ușoară de gripă", a mai spus medicul Beatrice Mahler la Antena 3. 

Citiţi şi: Băutura care ajută la digestie şi întăreşte sistemul imunitar, considerată "un dar de la zei"

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler Flurona simpome tratament
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close