Antena 3 CNN Actualitate Cea mai bună veste pentru cei care vor să plece în Bulgaria, în vacanță. Ludovic Orban a făcut declarația

Cea mai bună veste pentru cei care vor să plece în Bulgaria, în vacanță. Ludovic Orban a făcut declarația

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, că persoanele care au concedii planificate zilele acestea în Bulgaria pot pleca liniștite.

Cea mai bună veste pentru cei care vor să plece în Bulgaria, în vacanță. Ludovic Orban a făcut declarația
Sursa foto: antena3
de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   12:50

Invitat într-o emisiune la un post de televiziune, premierul Ludovic Orban a povestit că a primit o mulțime de mesaje din partea mai multor români cu privire la concediile în Bulgaria. Acesta a spus că toți cei care au vacanțe planificate în perioada imediat următoare, pot pleca fără probleme. 

I-am întrebat cât durează concediul – 7 zile – le-am zis să plece. De regulă, după ce am luat decizia că, să spun, în 22 iunie că înlăturăm restricția și că Bulgaria e între excepțiile în care nu se intră în izolare la domiciliu și se reiau zborurile. Trebuie să treacă minim 14 zile până la momentul în care reinstituim restricția, pentru că evaluarea se face pe 14 zile. Din momentul în care noi am luat decizia să exceptăm o țară, ca să putem să reinstituim restricția, trebuie să treacă minim 14 zile, pe baza evaluărilor făcute de INSP”, a declarat Orban.

Deocamdată nu este cazul ca cei care se întorc din Bulgaria să intre în carantină

Premierul spune că, în ciuda faptului că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere în Bulgaria iar obligativitatea purtării măștilor a revenit, trebuie urmărită evoluția lucrurilor. 

Deocamdată, cine pleacă în concediu poate să plece liniștit. Poate cei cam de peste o săptămână care ar urma să plece trebuie să urmărească evoluția indicatorului respectiv pe site-ul INSP”, a completat premierul.

Ludovic Orban a subliniat faptul că cei care se întorc în următoarea perioadă din Bulgaria nu sunt nevoiți să stea în carantină, scrie Digi24.

Asta e valabil pentru orice țară, că mai sunt țări care au crescut infectările, pe de altă parte sunt în țări care au scăzut infectările”. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban vacanţă Bulgaria
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close