Antena 3 CNN Actualitate Vreme deosebit de caldă. În 2016 s-a înregistrat cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice

Vreme deosebit de caldă. În 2016 s-a înregistrat cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice

Vreme deosebit de caldă. În 2016 s-a înregistrat cea mai caldă lună ianuarie din istoria măsurătorilor meteorologice
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    18 Feb 2016   •   12:34

Luna ianuarie a acestui an a fost cea mai caldă lună de început de an de pe Terra de la sfârșitul secolului al XlX-lea de când se fac înregistrări ale temperaturilor, a informat miercuri agenția americană National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), citată de agenția France Presse.

În general, temperatura medie la suprafața oceanelor și a solului a fost situată cu 1,04 grade Celsius peste media secolului al XX-lea, ceea ce face din ianuarie 2016 cea mai caldă primă lună a anului din 1880 până acum, depășind recordul anterior stabilit în 2007 când s-au înregistrat cu 0,16 grade Celsius în plus peste media secolului anterior, a precizat NOAA.

De asemenea, ianuarie 2016 marchează a noua lună consecutivă în care temperatura medie de pe Terra bate recordul lunar, ceea ce este, în sine, un nou record și o nouă dovadă a încălzirii globale.

Anul 2015 în ansamblul său a fost deja declarat ca fiind, de departe, cel mai cald an din istorie, peste recordurile înregistrate în 2014, a anunțat luna trecuta agenția.

Decembrie 2015 a fost, de asemenea, cea mai caldă lună de sfârșit de an înregistrată vreodată pe Pământ, de 136 de ani de când se fac măsurători.

În ianuarie 2016, temperatura medie de pe planetă la suprafața solului a fost cu 1,56 grade Celsius peste cea a secolului al XX-lea.

În ceea ce privește oceanele, ianuarie a depășit cu 0,86 de grade Celsius media secolului al XX-lea și a fost cea mai caldă primă lună a anului din 1880, depășind recordul anterior din 2010, de 0,25 grade Celsius.10, mai menționează AFP.

×
Subiecte în articol: Terra temperaturi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close