Antena 3 CNN Actualitate Cea mai geroasă noapte a iernii: -29,3 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai geroasă noapte a iernii: -29,3 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai geroasă noapte a iernii: -29,3 de grade Celsius la Miercurea Ciuc
Sursa foto: iarna
24 Ian 2010   •   09:42

Sâmbătă noapte s-a înregistrat temperatura de -29,3 de grade Celsius. Frig a fost în toată ţara. La Rădăuţi au fost -27 de grade, Întorsura Buzăului ? -26 de grade, iar în Capitală s-au înregistrat -20. Este pentru prima dată, în această iarnă, când se înregistrează temperaturi atât de scăzute.

Numărul internărilor a crescut în ultimele zile, în toate spitalele din ţară. Majoritatea victimelor gerului sunt oameni fără adăpost. La Piatra Neamţ, şase oameni au ajuns la spital cu degerături, iar doi dintre ei sunt în stare gravă. La Botoşani, poliţiştii comunitari au adunat mai mulţi oameni ai străzii pe care i-au dus la adăposturile sociale.

Şi în Capitală autorităţile continuă să strângă de pe străzi oamenii fără adăpost şi să îi ducă în centre speciale. 200 de oameni au fost deja strânşi de pe străzile Capitalei. Frigul a dus deja la decesul a patru oameni, iar alţii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sunt însă mulţi care refuză ajutorul autorităţilor şi se întorc pe stradă. Edilul capitalei face apel în continuare la toţi care care cunosc persoane fără adăpost să anunţe reprezentanţii primăriei.

Serviciile de ambulanţă judeţene şi SMURD-ul au suplimentat, pentru această perioadă, numărul de echipaje şi i-au ajutat pe cei afectaţi de frig.

Antena 3

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close