Antena 3 CNN Actualitate Cea mai geroasă noapte din an: -30 de grade la Întorsura Buzăului. Frigul se menţine în toată ţara

Cea mai geroasă noapte din an: -30 de grade la Întorsura Buzăului. Frigul se menţine în toată ţara

Cea mai geroasă noapte din an: -30 de grade la Întorsura Buzăului. Frigul se menţine în toată ţara
04 Ian 2009   •   09:32

Românii au avut parte de cea mai geroasă noapte din an. Sâmbătă noapte s-au înregistrat -30 de grade la Întorsura Buzăului. Este ger şi în toată Transilvania. Cel mai greu au îndurat frigul de afară, lucrătorii de la Salubritate. Ca să facă faţă frigului, au îmbrăcat mai multe rânduri de haine. Şi cei care au ieşit la plimbare au îndurat frigul. Meteorologii spun că temperaturile scăzute se vor menţine până miercuri.
La Sibiu mercurul din termomentre arăta după miezul nopţii minus 15 grade Celsius. Sibienii care au ieşit sâmbătă seară la o plimbare au avut o surpriză neplăcută din partea vremii. Cei care au avut de îndurat cel mai greu frigul au fost lucrătorii de la Salubritate.
La fel de frig a fost şi în majoritatea regiunilor din Transilvania. Ger şi în Târgu Mureş. Este pentru prima dată în această iarnă când vremea îşi arată cu adevărat colţii.
Meteorologii nu au veşti bune. Şi în zilele care urmează, ne aşteaptă nopţi friguroase cu minime care vor trece uşor de -10 grade Celsius.
Eugen Mitea, reprezentant al Centrului Regional Meteorologic Transilvania Sud, a declarat:?Pentru următoarele zile, vremea se menţine foarte rece. Geroasă în timpul nopţii, cerul va fi variabil, temporar acoperit şi doar trecător sunt posibile ninsori slabe. Temperaturile maxime se vor situa între -8 la -4 grade, iar cele minime în cursul nopţilor următoare, se vor situa tot în jurul valorii de -13, -14 grade.?
Totuşi meteorologii spun că aceste valori sunt normale pentru această perioadă a anului şi că frigul năprasnic se datorează unor curenţi de aer care au pătruns pe teritoriul României dinspre Cercul Polar.
Antena3

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close