Antena 3 CNN Actualitate Cea mai nouă ţeapă pe net: Bilete false la evenimentul sportiv al anului 2016

Cea mai nouă ţeapă pe net: Bilete false la evenimentul sportiv al anului 2016

Cea mai nouă ţeapă pe net: Bilete false la evenimentul sportiv al anului 2016
Sursa foto: foto: pixabay.com
17 Mai 2016   •   17:46

Primele email-uri spam care menționau Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au apărut la începutul anului 2015, cu un an înaintea datei evenimentului, scrie playtech.ro.

Evenimentele mari atrag atenția creatorilor de mesaje spam pentru că sunt o bună ocazie să câștige bani pe seama altora. Cu toate acestea, experții în securitate online au detectat doar cu puțin timp în urmă email-uri spam create special cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Cel mai frecvent subiect al acestor email-uri sunt false câștiguri la loteria organizată de Comitetul Olimpic Internațional și de guvernul brazilian.

Autorii mesajelor spam încearcă să convingă victimele că adresa lor de email a fost aleasă, în mod aleatoriu, dintr-o mare bază de date. Pentru a primi premiul, victima trebuie să răspundă la acel email și să-și lase datele personale. Email-urile spam nu sunt singura amenințare cu care se confruntă utilizatorii. Serviciile de vânzări bilete fac și ele parte din listă, iar acestea reprezintă cea mai periculoasă amenințare.

Infractorii cumpără, de regulă, cele mai ieftine și mai simple certificate SSL, care permit conexiuni securizate între un server și un browser și oferă posibilitatea ca la începutul adresei să apară “https”. Astfel, este mai greu pentru utilizatori să facă diferența între paginile false și cele oficiale, pe care se vând bilete pentru Olimpiadă. După ce obțin aceste informații, infractorii le folosesc pentru a fura bani din conturile victimelor. Ca să fie și mai convingători, escrocii își informează victimele că vor primi biletele cu două sau trei săptămâni înainte de eveniment.

Mai mult, pe playtech.ro.

×
Subiecte în articol: Rio 2016 hackeri
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close