Antena 3 CNN Actualitate A fost înregistrată cea mai ridicată temperatură din acest an: 53 de grade Celsius

A fost înregistrată cea mai ridicată temperatură din acest an: 53 de grade Celsius

În ultima perioadă am asistat la egalarea sau chiar doborârea unor recorduri istorice de temperatură în mai multe zone din lume.

A fost înregistrată cea mai ridicată temperatură din acest an: 53 de grade Celsius
Sursa foto: pixabay
de Gabriel Dano    |    06 Aug 2022   •   09:26

Astfel, cea mai ridicată temperatură din lume din acest an, cel puțin până în prezent, a fost înregistrată ieri în Abadan, un oraș din Iran.

Termometrele au arătat acolo 53 de grade Celsius, iar autoritățile iraniene sunt convinse că vor reuși în zilele următoare să treacă de recordul național, care este de 53.7 grade Celsius.

Nu este însă singurul loc fierbinte de pe Pământ în această perioadă. În țări precum Irak sau Kuweit, temperaturile au trecut ieri de 50 de grade Celsius și se așteaptă să crească în acest sfârșit de săptămână.

De la începutul verii 2022, căldura excepțională a doborât recordurile de temperatură și în tundra siberiană, Norilsk înregistrând cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată, de 32 de grade, în timp ce un val de căldură istoric a cuprins Europa, cu temperaturi care au depășit cu mult 40 de grade.

Recordurile au continuat să se întindă pe tot globul. În Japonia a fost înregistrată prima temperatură de peste 40 de grade în luna iunie, valoare aflată la mai puțin de un grad de recordul istoric al țării, de 41,1°C, înregistrat anterior la sfârșitul lunii iulie.

Și nord-estul Chinei a trecut prin mai multe valuri de căldură puternică. Temperaturile au urcat până la 44,2°C la Lingshou, 40,1°C la Tianjin și 39,2°C la Beijing în iunie. Cu excepția zonelor de deșert din vestul țării, astfel de valori sunt extrem de rare în China.

 

×
Subiecte în articol: temperatura record
Parteneri
Documentul exclusiv care arată noua formulă de calcul a pensiilor
x close