Care este cea mai săracă localitate din România şi care este cea mai bogată. Vei fi surprins!

de S.T.    |    05 Mai 2016   •   11:15
Care este cea mai săracă localitate din România şi care este cea mai bogată. Vei fi surprins! Foto: freeimages.com/ xbauerx

Bugetul administraţiilor locale e format din veniturile proprii, sumele din TVA defalcate de la bugetul de stat, subvenţiile de la bugetul de stat, sumele atrase de la UE şi alte venituri. Din cele 18,05 miliarde de lei, cât au fost veniturile cumulate ale primăriilor de comune din România, cele mai mari sume le-au încasat primăriile din judeţele Iaşi (709 milioane lei), Timiş (699 milioane lei), Suceava (642 milioane lei), Prahova (633 milioane lei) şi Argeş (612 milioane lei).

Pe de altă parte, Hunedoara, Tulcea, Ialomiţa, Brăila şi Covasna sunt judeţele cu cele mai mici venituri cumulate ale primăriilor de comună în 2015, scrie businessmagazin.ro.

Potrivit datelor MDRAP, cea mai bogată primărie de comună din România a fost Primăria Miroslava din judeţul Iaşi, cu venituri totale de 56,2 milioane de lei, iar comuna Necşeşti din Judeţul Teleorman este cea mai saracă unitate administrativă din România.

x close